Turmalin

Stenen for snille samvittighetsfulle mennesker som trenger å beskytte seg mot mennesker som krever for mye av dem…

Turmalin kan transformere tunge og mørke følelser, og dra det som lenge har vært fortrengt frem til overflaten.
Når du jobber med selvutvikling kan denne stenen være uunnværlig.
Sort turmalin kan beskytte oss fra negativ energi. Mulig kraftig beskyttelse mot tung eller mørk energi, spesielt for høysensitive personer.

Hardhet: 7 til 7,5

LITT GEOLOGI
Turmalin er et krystalisert ringsilikat mineral av aluminium og bor og er forsterket av grunnstoffer som jern, litium, krom, natrium og kalium. Turmalin forekommer i utallige farger og fargekombinasjoner og brukes ofte som smykkesten når kvaliteten er høy nok. Den store sentrale edelstenen i den norske kongekrona er en grønn turmalin. Turmalin er et komplekst mineral med store individuelle forskjeller fra lokalitet til lokalitet. Kjente forekomster er funnet i Brasil, Madagaskar, Sibir, Nigeria og Mosambik. Det er funnet Turmalin på en rekke steder i Norge, men i mindre mengder.

turmalin tourmaline sort melon rosa grønn egenskap krystall betydning healing norsk nettbutikk kjøpe mystica
Se alle fargene.. Sort, grønn, lilla, rosa.. For en sten..

Varianter av Turmalin
Dravitt (brun, grønn)
Elbaitt (grønn, blå. rød, rosa, gul, m.fl)
Liddicoatitt (flerfarget)
Schörl (svart)

I mystica.no har vi sort, rosa, melon og grønn turmalin. Som slipte krystaller, anheng, armbånd, kule og t.o.m. innsydd i klær.

Funn i Norge
I Norge er turmalin funnet på en rekke lokaliteter:
Arendal i Aust-Agder (dravitt og uvitt)
Bamble/Sannidal i Telemark (dravitt)
Glomfjord i Nordland (schörl)
Iveland/Evje i Aust-Agder (schörl)
Kragerø i Telemark (schörl)
Meløy i Nordland (elbaitt og schörl)
Mo (dravitt)
Modum i Buskerud (schörl)
Risør i Aust-Agder (schörl)
Sandnessjøen i Nordland (liddicoatitt)
Sarpsborg i Østfold (schörl)
Sulitjelma i Nordland (schörl)
Tromsø i Troms (dravitt)
Ørnes i Nordland (elbaitt)

Historie
I Sri Lanka ble turmalin ble brakt til Europa i store mengder av det nederlandske Øst-India-selskapet for å tilfredsstille en etterspørsel etter nysgjerrighet av edelstener. På den tiden ble det ikke forstått at schorl og turmalin var det samme mineralet. Turmalin ble noen ganger kalt «Ceylonese Magnet » fordi den kunne tiltrekke seg og deretter avvise varm aske på grunn av dens pyroelektriske egenskaper. Turmaliner ble brukt av kjemikere på 1800-tallet for å polarisere lys med skinnende stråler på en kutt og polert overflate av perlen.

sort turmalin edelsten krystall sten egenskap betyr chakra healing norsk nettbutikk mystica
Sort Turmalin kule i mystica.no

Farge Turmalin edelstener
Turmalin har en rekke farger. Vanligvis er jernrike turmaliner svarte til blålig-svart til dypbrun, mens magnesiumrike varianter er brune til gule, og litiumrike turmaliner er nesten alle farger: blå, grønn, rød, gul, rosa osv. Sjelden, det er fargeløst. Bi-farget og flerfarget krystaller er vanlige, som reflekterer variasjoner av væskekemi under krystallisering. Krystaller kan være grønne i den ene enden og rosa på den andre, eller grønn på utsiden og rosa på innsiden; Denne typen kalles vannmelon-turmalin. Noen former for turmalin er dikroiske, ved at de endrer farge når de ses fra forskjellige retninger. To mørkegrønne rektangulære turmalinstein og en oval turmalinstein.Den rosa fargen på turmaliner fra mange lokaliteter er resultatet av langvarig naturlig bestråling. Under deres vekst innlemmet disse turmalinkrystaller Mn2 + og var i utgangspunktet meget blek. På grunn av naturlig gammastråleeksponering fra radioaktivt henfall på 40K i sitt granittiske miljø oppstår gradvis dannelse av Mn3 + -ioner, som er ansvarlig for forverring av den rosa til røde farge. [13]

ROSA TURMALIN
Rosa turmalin er en beskyttende og rensende stein med en subtil, myk energi. Det fremmer empati, medfølelse og kjærlighet. Rosa turmalin har en beroligende effekt på angst, nervøsitet og følelser av depresjon. På det fysiske nivået støtter rosa turmalin hjertet, nervesystemet, huden og lungen.

Tekst er hentet fra Mystica og Wikipedia