Heliotrop

Slipt Heliotrop i mystica.no

Blodstein, en kvartsstein, også kjent som heliotrop, er en grønn stein med røde flekker (forårsaket av jernoksid) og har beskyttende og jordingsegenskaper. Steinen virker beroligende ved irritasjon, aggresjon og utålmodighet og forbedrer dermed selvkontrollen. Men steinen er også aktiverende, oppkvikkende og oppløftende når den er sliten. Heliotrop hjelper deg med å sette grenser og holde negative påvirkninger ute. Men samtidig kan det hjelpe deg til å bli mer fleksibel og øke tilpasningsevnen. Fysisk har steinen også en balanserende og nøytraliserende effekt.

De gamle grekerne holdt Blodsteinen som en perle med strålende krefter. De refererte til det som Heliotrope, som direkte oversettes til Solstein(ikke lik indisk solstein..). Det ble antatt å ha himmelske helbredende krefter begavet av gudene og helt sikkert når det kom til å helbrede alle ting relatert til blodet.
Den greske filosofen Damigueron bar Heliotrop som en vakt mot bedrag, og derfor var det ikke uvanlig å se det avbildet i scener med martyrdød eller pisking.

Råstein av Heliotrop

Heliotrop er en veldig beroligende, jordende stein, noe som gjør den til en nyttig alliert i vanskelige situasjoner. Det oppmuntrer til tilstedeværelse, samt utholdenhet i å fortsette mot et mål selv når veien blir utfordrende.

Blodstein brukes ofte for å øke mot, motivasjon og kreativ energi. Det er også gunstig for utholdenhet og fysisk styrke. I tillegg kan blodstein fjerne blokker som holder oss fast, noe som kan bidra til å revitalisere energien vår og skape en tydelig vei fremover.

Heliotrop er en blanding av krystallisert kalsedon, kvarts og jern.
Mens blodsteinen ofte blir referert til som en form for jaspisstein, er den faktisk ikke den samme. Mens begge steinene har en radial, kornete struktur, skiller fargen og de røde flekkene på blodsteinen dem fra hverandre.
Steinens unike farge kommer av hematitt, en form for jernoksid som er ansvarlig for å bli rustrød. Ingen to blodsteiner er like, og hver har sine helt egne, unike mønstre. Andre mineralforekomster i steinen vil påvirke fargen og kan resultere i noen unike fargekombinasjoner.
De viktigste forekomstene av heliotropstein er lokalisert i Tyskland, Australia, Brasil, Kina, Kypros, Storbritannia, Skottland, USA, Etiopia, Sør-Afrika og India, hvor den første forekomsten er funnet.

Hardhet: 6,5-7(10 er maks)
Vibrasjon: 4-6

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur