Opal

Den mystiske stenen…. Relasjonsstenen.. Ditt speilbilde og lojale følgesvenn. Svart Opal er den mest sjeldne Opalen. Opal er Australias Nasjonale edelsten.
Enkelte Opaler har et høyt vanninnhold, så noen Opaler sprekker når de tørkes. Det kan finnes rester av slangehoder i stenen:)

opal rosa mineral sten edelsten krystaller egenskap betydning healing chakra norsk nettbutikk polert trommel

Relasjonssteinen’ bidrar til å skape og styrke samholdet innenfor relasjoner, samt å få forhold, eller kjære, venner eller arbeidsforhold, nærmere sammen. Opal er en mystisk stein med en spesielt merkbar, men forsiktig glitrende vibrasjonsrate. Dens energier er levende og lidenskapelige, men likevel forsiktig og omsorgsfull. Opal er en stein som kan være så vel som den kan være reflekterende, det kan være et speil til hele SEG både indre og ytre. Denne steinen støtter tilsynelatende seg til sin «eier», blir en del av vesenet. Opal føler glede med sin eier like mye som tristhet; Det følger hvert smil til hver tåre. Opal skinner i hver sin eiers drømmemomenter. Ofte drømmende bare for å stirre på, opal kan drømme å knytte seg til. I sine forskjellige former har Opal forskjellige egenskaper, men dens undertoner forblir de samme.

LITT GEOLOGI
Opal er en hydratisert amorf form av silika (Si02, NH2O); dets vanninnhold kan variere fra 3 til 21 vekt%, men er vanligvis mellom 6 og 10%. På grunn av sin amorfe karakter, er den klassifisert som mineraloid, i motsetning til krystallinske former av silika, som er klassifisert som mineraler. Opal er den nasjonale edelstenen i Australia.
Det er to brede klasser av opaler: dyrebare og vanlige. Dyrebar opal viser play-of-color (iridescence), vanlig opal gjør det ikke. Den indre strukturen av dyrebar opal gjør at den diffunderer lys, noe som resulterer i lek -av-farge. Avhengig av hvilken det er dannet, kan opal være gjennomsiktig eller ugjennomsiktig, og bakgrunnen kan være hvit, svart eller nesten hvilken som helst farge i det visuelle spektret. Svart opal anses å være den sjeldne, mens hvit, grå og grønn er den vanligste.

I mystica.no har vi foreløpig Grønn Opal, Rosa Opal, Opal Dendritt, Hvit Opal, Opal Boulder og Opal Mos. Vi er stadig på søken etter nye Opaler:)
Her er direkte link til våre Opal stener:
Klikk her

Vanlig opal
Foruten edelsten-varianter, inneholder de andre typer vanlige opaler melk opal, melkeblå til grønn (som noen ganger kan være av edelstenskvalitet); harpiks opal, som er honninggult med en harpiksaktig glans; tre opal, som er forårsaket av erstatning av det organiske materialet i tre med opal; menilitt, som er brun eller grå; hyalitt, en fargeløs glassklar opal noen ganger kalt Mullers glass; geyseritt, såkalt siliceous sinter, deponert rundt varme kilder eller geysirer; og diatoméjord, akkumulering av diatomaskaller eller tester. Vanlig opal viser ofte en myk melkig, uklar melk fra steinen.

Andre varianter
Peruvian opal (også kalt blå opal) er en delvis ugjennomsiktig til ugjennomsiktig blågrønn stein funnet i Peru, som ofte kuttes til matrisen i de mere ugjennomsiktige steinene. Blå opal kommer også fra Oregon i Owyhee-regionen, så vel som fra Nevada rundt Virgin Valley.
Det finnes mange varianter av Opal. Bl.a. de som dannes av bløtdyr som dør og ligger på bunnen av innsjøer i mange millioner av år.. Og mange andre varianter…

Søk også på den «nyeste» Opalen som ble funnet i Etiopia i 2008. Wollo Province Opalen..Eller Welo/Wello Opalen. I historien ble det skrevet om Opaler fra Etiopia, men først i 2008 fant man kilden igjen..

Historie
Opal var sjelden og svært verdifull i antikken. I Europa var det en perle verdsatt av kongelige. Inntil man fant store forekomster i Austrialia på 1900-tallet, var den eneste kjente kilden Červenica i Slovakia.

Boulder Opal fra Queensland – Australia

Byen Coober Pedy i Sør-Australia er en stor kilde til opal. Verdens største og mest verdifulle vegetabilske opal «olympiske australier» ble funnet i august 1956 på «Åtte Mile» opal feltet i Coober Pedy. Den veier 17.000 karat (3,4 kg, 7,5 lb) og er 11 tommer (280 mm) lang, med en høyde på 4 3/4 in (120 mm) og en bredde på 4 1/2 in (110 mm).
Mintabie Opal feltet ligger ca 250km nord for vest for Coober Pedy, og har også produsert store mengder krystallopal og den sjeldne, svarte opal.

Flerfarga Opalsten fra Nevada..

Virgin Valley, Nevada
The Virgin Valley felten i Humboldt County i Nord-Nevada produserer et bredt spekter av edelt svart, krystall, hvit, brann og sitron opal. Den svarte brannopalen er den offisielle edelstenen i Nevada.
De fleste av de dyrebare opalene er delvis innblandet med tre…og, bein, fisk og t.o.m. slangehoder..Og vann.. Noen av opalene har høyt vanninnhold og kan sprekke når de tørkes.OPAL ROSA GRØNN HVIT JUMBO EDELSTEN KRYSTALLER STEN MINERAL BETYDNING HEALING EGENSKAP CHAKRA STJERNETEGN NORSK NETTBUTIKK
Grønn Opal Jumbo i www.mystica.no

HVIT OPAL
Hvit Opal er bra for å forbedre ustabil flaks. Det ville forandre negativ energi til positiv energi. Hvit Opal har en god sjanse til å få lykke eller nye sjanser.


GRØNN OPAL
Grønn opal er en stein med en mørkegrønn farge, som beskytter og aktiverer. Grønn opal støtter besluttsomhet, uttrykk og kreativitet. Det hemmer betennelse og støtter immunforsvaret.


ROSA OPAL
Kan gi selvfølelse. Symboliserer tro mot dine idealer igjennom etablering av kjærlighet forhold til deg selv.
Kan gi økt toleranse.

Rosa Opal i Mystica

Tekst er hentet fra Mystica sine samarbeidspartnere og Wikipedia