Jaspis Grønn

Den grønne jaspissteinen er en grønnfarget edelsten som tilhører oksidmineralgruppen, kvarts. Den får sin grønne farge fra jernsilikatforbindelsene som finnes i steinen. Denne steinen sies å ha blitt dannet da fin pyroklastisk eller vulkansk aske ble et fast materiale. Er av de sjeldne Jaspis steinene og kan variere fra lysgrønn oliven farge til mørk grønn. Fra veldig flekkete til nesten heldekkende grønn.

Jaspis Grønn som slipt tromlet sten i mystica.no

Grønn Jaspis sin betydning er alltid positiv, for eksempel for å styrke menneskelig forbindelse til jorden og gi energi til menneskets fysiske kropp. Dens egenskaper kobles til metafysisk og helbredende energi både fysisk og mental. Som verdsatt krystall har den dyp kraft som kan overraske noen av bruken.
I åndelig verden sies denne krystallen å være i stand til å drive bort spøkelser, hekseri, onde ånder og skadelige fantasier.

Kjent som «regnbringeren», ble Grønn Jaspis, når den ble riktig innviet, ansett som den ultimate og mest pålitelige steinen for dette formålet. Forfatteren av Lithica fra det 4. århundre hevder: «Gudene lytter til bønnene til hvem den polerte gressgrønne jaspisen har på seg; hans uttørrede jordklode vil de mette av regn og sende byger for å suge den tørste sletten.»

Grønn Jaspis som Lommestein

Grønn Jaspis er spesielt tilpasset hjertechakraet, som ligger nær midten av brystbeinet. Den regulerer vår interaksjon med den ytre verden og kontrollerer hva vi omfavner og hva vi motsetter oss. Det gir oss balanseevnen til å være oss selv i miljøet. Når hjertechakraet er ute av balanse kan vi føle oss enten kontrollerte eller kontrollerte i et forhold, og bli kritiske til andres små svakheter. Vi kan oppleve at vi har upassende sterke følelsesmessige reaksjoner på dagligdagse ytre stimuli. Grønn krystallenergi brukes til å løse blokkeringer og balansere hjertechakraet på nytt, og hjelper oss å forstå våre egne behov og følelser tydelig. Vi kan håndtere ebbe og strømmer av følelsesmessige forhold, forstå deres sykliske natur og akseptere endringene.

Jaspis Grønn i Mystica.no kommer med steinkort

Grønn Jaspis er en utmerket talisman for de som takler føler seg overveldet av mareritt. Bruk eller bær som en bekymringsstein for å avverge negativ energi, bringe trygghet og for å gjenopprette indre ro.

Denne steinen ble i antikken forvekslet med Smaragd og ble mye brukt som talisman, og i nyere dager er denne ugjennomsiktige steinen ikke lenger forvekslet med Smaragd, men sine beskytter egenskaper innehar den fortsatt blant brukere.

Denne vakre grønne edelstenen kan finnes nesten hvor som helst i verden, men de rikeste forekomstene finnes i Uruguay, Egypt, Kasakhstan, Brasil, Australia, Indonesia, Russland, Venezuela, USA, Madagaskar og India.
Og Grønn Jaspis som bare er mørk grønn uten flekker m.m., anses som blant de mest sjeldne Jaspisene.

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.