Labradoritt

Polert Labradoritt i mystica.no

Ny ressurs .. energi.. Steinen som fanger Nordlyset..

HEALING/METAFYSISKE EGENSKAPER
Kan gi mental skarpsindighet og kan redusere stress og uro. Kan gi beskyttelse og være en god drømmestein.

En transformasjonssten som kan gi beskyttelse, styrke, energipåfyll og nye ressurser. Kan virke stimulerende og aktivere intuitive evner, samtidig som den jorder. Kan gi kraft og inspirasjon når du står fast, gi overblikk, høyere bevissthet, styrke, utholdenhet og vitalitet. 
Chakra: Hjerte-solar plexus

For healing
Når steinen brukes til healing, bør den bæres som en slipt trommelsten/lommesten eller smykker og renses med rennende vann. Hvis overflaten blir «grumsete/matt», bør den plasseres i mineralvann under solen i flere dager for å regenerere og oppdatere.

Labradoritt som råstein

En labradoritt er en verdifull edelsten med et Feldspar-stoff og kalles også Spektrolitt. Avhengig av steinens størrelse, er fargen vanligvis fra off-white til svart, eller en lysende blå til naturlig grønn. De nyanser av lysere blå eller grønn er mye brukt for å skape dyrebare smykker. Labradoritt avledet sitt navn fra Labradorhalvøya, som er en original kilde til kanadisk utvalg av feldsparstein. Det er et hardt krystallinsk mineral som er kjent for sin evne til å vise et bredt utvalg av farger når lys rammer den. Det produserer refleksjoner av blå, grønn, gul, fiolett, rød og oransje. Effekten er kjent som «labradorescence». Det antas å ha en mystisk og medisinsk kraft.
Denne edelstenen finnes også i Australia, Finland, India, Madagaskar, Mexico, Newfoundland, Norge, Russland og USA. Du kan bruke labradoritt til perler, design og utskjæringer. Det er helt fantastisk hvis du vil lage kunstverkstykker, armbånd og anheng. Dette er også mye brukt for dekorering og gravering.

Labradoritt forekommer i tåkete bergarter og er feldspar-variasjonen mest vanlig i basalt og gabbro.

Noen edelsteinsorter av labradoritt som viser høy grad av labradorescens(fargespill) kalles spektrolitt.

Labradorittkrystaller kan ha et fremtredende fargespill som kalles for labradoreescens. Dette skyldes vekslende variasjoner av innholdet mellom kalsium og natrium i krystallene. Fargespillet gjør at labradoritt blir brukt som smykkesten. Bergarten anortositt blir brukt som pryd og bygningsstein når den har et høyt innhold labradoritt med fargespill.

Labradoritt som lommestein i mystica.no

Opprinnelsen til Labradoritt
Innfødte fra Labrador i Canada har brukt denne dyrebare edelstenen i mange århundrer. De innfødte brukte labradoritt til dekorasjon. Det ble antatt at «Mighty Being» slo på labradoritten for å få ham til å reise opp til himmelen. Dette gjorde at innbyggerne kalte det «firestone» eller «fire rock».

En annen legende hevder at nordlysene var fanget i steinene langs kysten av Labrador. En drivende Eskimo kriger fant disse steinene og frigjorte lysene med spydet sitt. Mange av disse lysene er fortsatt fanget i steinen i dag, og derfor er de kjent for den vakre edelstenen labradoritten.
De innfødte innbyggerne brukte også edelstenen til medisinske formål. Det ble antatt å øke energi, og redusere stress og angst. Videre sa stenen å beskytte brukeren mot fare og å kommunisere med overnaturlige krefter. Det ble også brukt til å avgifte kroppen og hjelpemiddel i anti-aldring. Det kan selvfølgelig ikke dokumenteres.

Tekst er hentet fra Mystica, faglitteratur og Wikipedia