Månestein

I jugendtiden var månesten blant de meste populære edelstenene…
I India kalles denne stenen for Drømmestenen da de tror den bedrer søvn og søvnkvalitet..


Eng: Moonstone
Syn: Hekatolitt

METAFYSISKE OG HEALING EGENSKAPER
Grønn månesten (garnarite)
Er en sjelden type månesten. I tillegg til de generelle egenskapene til månesten, bidrar den grønn-grå stenen til å utvikle kjærlighet og medfølelse, kvaliteter som er knyttet til hjertechakraen.

Svart Månesten hjelper deg med å forbinde med månens energi og syklusene som går med den. Steinen bidrar til å balansere naturlige rytmer. Månesten er et godt hormonbalanse og fruktbarhetsprodukt. * Månesten bidrar til å myke et herdet emosjonelt liv.

Månesten Regnbue
Hvit spektrolilt. Symboliserer balanse. Kan lettliggjøre følelsesmessige spenninger og øke de positive sider av kreativitet og selvutfoldelse. Kan gjøre deg øm, gi ro og større oppmerksomhet til dine nærmeste.

Månesten Blå
Kan åpne hjertet for humanitær kjærlighet. Kan gi håp og symboliserer for fruktbarhet. En kvinnelig stein som hjelper begge kjønn til å erkjenne. Symboliserer kjærlighet og søvn.

Månestein er et natriumkaliumsilikat ((Na, K) AlSi3O8) av feldspar gruppen som viser en perle og opaliserende peeler. Et alternativt navn er hekatolitt.

Etymologi
Navnet er avledet av en visuell effekt, glans eller skiller (fargerikt), forårsaket av lysdiffraksjon i en mikrostruktur bestående av vanlige utskillingslag (lameller) eller forskjellige alkaliske feltsparser (ortokase og natriumrik plagioklas).

månestein armbånd bracelet moonstone egenskap krystaller betydning chakra healing kjøp hva nær deg nettbutikk drammen artikkel
Månestens armbånd i mystica.no

Historie
Månestein har blitt brukt i smykker i årtusener, inkludert gamle sivilisasjoner. Romerne beundret månestein, da de trodde det var født av solstråler fra månen. Både romerne og grekerne assosierte månestein med deres måneskaper.
I nyere historie ble månestein populær i jugendstilperioden; Fransk gullsmed René Lalique og mange andre skapte en stor mengde smykker ved hjelp av denne steinen.

Geologi
Den vanligste månesteinen er orthoclase feldspar mineral adularia, oppkalt etter en tidlig gruveplass nær Mt. Adular i Sveits, nå byen St. Gotthard. Fast oppløsning av plagioklasfeldsparoligoklasen +/- kaliumfeldspar-ortoklasen produserer også månestenprøver.

Forekomst
Forekomster av månestein forekommer i Armenia (hovedsakelig fra Lake Sevan), Australia, Østerrikske Alper, Mexico, Madagaskar, Myanmar, Norge, Polen, India, Sri Lanka og USA.

Månestein i Norge
Månestein av smykkesteinskvalitet fins i Tørdal i Telemark og i Tvedalen og Stavernområdet.

Visste du?
At Månestein er Floridas delstatssten selv om den ikke er funnet i Florida..Det skyldes at den utpekt som det i 1970 for å feire månelandinger, som tok av fra Kennedy Space Center. Får håpe de finner forekomster av steinen en dag da:)

Farge
Kan være mange farger, inkludert blå, grå, hvit, rosa, fersken, grønn og brun, så vel som fargeløs

Mohs skala hardhet 6.0


Tekst er hentet fra Wikipedia og Mystica