Karneol

En varitet av Kalsedon.. Tidligere brukt som amulett mot Djevelen..
Eng: Carnelian (Cornelian)

karneol carnelian polert trommelsten krystall sten egenskap betydning hvor kjøpe Norge mystica

Karneol er en kraftig stein for de som ønsker å øke selvtillit og å konvertere. Forvandler vanen til å tvile på mot og besluttsomhet. Fysisk har Karneol en positiv effekt på fordøyelsen, kvinnelige reproduktive organer, fruktbarhet, rygg, revmatisme, leddgikt og depresjon.
* Denne informasjonen har ikke blitt vitenskapelig bevist; Det er basert på erfaringer fra brukere og terapeuter. Eventuelle helbredende egenskaper er ikke ment å være substituert eller behandlet av en kvalifisert terapeut eller lege.

Karneol er en gulrød til blodrød varitet av kalsedon, en kryptokrystallinisk form av silika, som består av veldig fin sammenvoksing av mineralene kvarts og moganittt. Karneol brukes særlig som smykkestein i signeter og i ringer. Sard ligner karneol, men er mørkere og mer brunlig.

Navnet kommer fra middelalderlatin carneolus som har tilknytning til det latinske ordet for «kjøtt».

I likhet med Kornelian er sard, som vanligvis er hardere og mørkere (forskjellen er ikke stivt definert og de to navnene brukes ofte om hverandre). Både carnelian og sard er varianter av silikonmineralkalcedon farget av urenheter av jernoksyder. Fargen kan variere sterkt, alt fra blek oransje til en intens nesten svart farger. Det er vanligst funnet i Brasil, India, Russland (Sibiria) og Tyskland.

I mystica.no får man kjøpt Karneol som råstein, polert stein, Jumbo stein og som hjerteanheng

Karneol bringer oss oransje, fargen på glede og vennskap. Glede er en ren følelse, med unnvikende en, men en oppriktig en. Ofte når folk blir eldre, mister de kapasiteten til å oppleve ren glede. Det kan være en enkel glede eller en dyp, varig følelse. Hvis noe ser ut til å mangle, kan du ikke føle det. Karneol er et gammelt lykkeflak og en lang tilknytning til Jomfruen. I eldre tid ble den brukt som amulett for å beskytte seg mot djevelen.

Tekst hentet fra Mystica og Wikipedia