Karneol

En varitet av Kalsedon.. Tidligere brukt som amulett mot Djevelen..
Eng: Carnelian (Cornelian)

Karneol som slipt stein i mystica.no

Karneol er en kraftig stein for de som ønsker å øke selvtillit og å konvertere. Forvandler vanen til å tvile på mot og besluttsomhet.

Karneol er en gulrød til blodrød varitet av kalsedon, en kryptokrystallinisk form av silika, som består av veldig fin sammenvoksing av mineralene kvarts og morganitt. Karneol brukes særlig som smykkestein i signeter og i ringer. Sard ligner karneol, men er mørkere og mer brunlig.

Navnet kommer fra middelalderlatin carneolus som har tilknytning til det latinske ordet for «kjøtt».

I likhet med Karneol er sard, som vanligvis er hardere og mørkere (forskjellen er ikke stivt definert og de to navnene brukes ofte om hverandre). Både Karneol og sard er varianter av silikonmineralkalcedon farget av urenheter av jernoksyder. Fargen kan variere sterkt, alt fra blek oransje til en intens nesten svart farge. Det er vanligst funnet i Brasil, India, Russland (Sibiria) og Tyskland.

I mystica.no får man kjøpt Karneol som råstein, polert stein, armbånd, anheng som f.eks hjerteanheng

Karneol bringer oss oransje, fargen på glede og vennskap. Glede er en ren følelse, med unnvikende en, men en oppriktig en. Ofte når folk blir eldre, mister de kapasiteten til å oppleve ren glede. Det kan være en enkel glede eller en dyp, varig følelse. Hvis noe ser ut til å mangle, kan du ikke føle det. Karneol er et gammelt lykkeflak og en lang tilknytning til Jomfruen. I eldre tid ble den brukt som amulett for å beskytte seg mot djevelen.

Karneol kan gi dyp mental klarhet. Kan fordre en ren, sunn og spontan handling.

Fra fortiden brukt som en profesjonell støttekrystall, hjelper arkitekter, utbyggere og bygningsarbeidere i deres opprettelse av mesterbygg, stimulerer makt og utholdenhet hos idrettsutøvere og militært personell, etablerer form og organisering hos journalister og stimulerer motivasjon hos selgere.
Det er en talisman for å lykkes i enhver situasjon som har med økonomi å gjøre. På arbeidsplassen er det en krystall av ambisjon, drivkraft og besluttsomhet, og avverger unødig press fra medarbeidere eller upersonlige selskaper med urealistiske forventninger.

Karneol gir motet som trengs for å hjelpe til med å overvinne vanskeligheter og forsvare en sak. Det fremmer idealisme, en følelse av fellesskap og pragmatisme.

Karneol beroliger og du er i virkeligheten, samtidig som du er oppmerksom på ubetinget kjærlighet som gjennomsyrer universet. Karneol oppfordrer til initiativ og besluttsomhet.

Tekst hentet fra Mystica, faglitteratur og Wikipedia