Rubin, Safir & Smaragd

Kanskje de mest eksklusive stenene i stenverdenen(sammen med diamant)…som faktisk kan kjøpes ganske rimelig. Dog ikke behandlet og slipt med mange fasetter av flinke gullsmeder, men stenkjøpere og gullsmeder kan få stenene fra samme «brudd». Her er det mange varianter og f.eks den meste etterspurte smaragden, må komme fra Kashmir området. Et Rubin felt i Norge var lenge meget lovende, men «små sprekker» i stenene gjorde den mindre attraktiv.

safir sapphire sten mineral edelsten billig norsk butikk krystall smykke
Slipt Safir i Mystica.no

GENERELL INFO OM RUBIN OG SAFIR
Safir og Rubin anses som en av de 4 mest verdifulle edelstenene i verden. Er meget sjelden.. Rubin er funnet i Froland i Norge og nesten alt av den norske rubinen er havnet i tyske samlinger. I samme felt ble det også funnet en del Safir.
Rubin er i nær slekt av Safir. Er den rød eller mørk rosa, kalles den for Rubin. Alle andre farger kalles Safir(selv om Safir betyr blå). Begge er varianter av Korund og det er grunnstoffer av jern, krom og titan, som gir dem de vakre fargene.
Hardhet: 9. Ansett som det hardeste mineralet etter Diamant(10) og Moissanite(9,5)

GENERELL INFO OM SMARAGD:
Smaragd er også en av de fire mest verdifulle edelstenene (Diamant, Rubin, Safir og Smaragd) av mineralet beryll. Edelstenen er et beryllium-aluminiumsilikat med krom eller vanadium, som gir stenen den dypgrønne fargen. Smaragden slipes oftest i emerald cut som fremhever fargen best og passer den naturlige formen til berylkrystallen.
Den er ikke like hard som Rubin og Safir, men 7,5-8 på Mohs skala er fortsatt «hardt».
Nord-Europas eneste Smaragd-gruve, ble drevet på Byrud gård på Minnesund for over 100 år siden.
Ordet smaragd betyr «grønn edelsten». Av det greske ordet Smaragdos.

rubin natur korund sten edelsten smykke krystall sjelden dyr billig kjøpe norsk butikk
Råstein av Rubin

METAFYSISKE EGENSKAPER FOR SAFIR:
Safir har veldig sterke beskyttelsesegenskaper. Derfor er de en utmerket stein i tider der det er fare for psykisk, emosjonelt eller psykisk angrep. Disse dyrebare stenene oppmuntrer til åndelig oppvåkning og styrker forbindelsen mellom det fysiske og det høyere selvet. Når du jobber med denne krystallen ofte vil du utvikle en sterkere forbindelse med ditt åndelige team. Dette kan omfatte åndeguider, helbredende guider, vergeengler så vel som forbipasserte kjære.
Den er kjent som som visdommens stein. Det hjelper med å bringe læring, mental skarphet og mental helbredelse. Safirer sies å være i stand til å roe nerver som hjelper til med å skape mental klarhet. Safiret aktiverer de tredje øye- og halschakraene som gjør at man får tilgang til et dypere bevissthetsnivå for å få en bedre forståelse av seg selv. Av disse grunnene kan det å jobbe med safirer bidra til å få en positiv holdning til livet. Safirer kan brukes til å øke selvmotivasjon og disiplin, samt for å få til rolige energier når sinnet er opptatt.

METAFYSISKE EGENSKAPER FOR RUBIN:
Kan forsterke den indre energien og beskytte deg på alle nivåer. Kan fylle deg med guddommelig kjærlighet og øke din romantiske kjærlighet.
Ruby er verdsatt meget høyt, ettertraktet i tusenvis av år. Antikke kulturer trodde at det var mer dyrebart enn diamanter. Mange kulturer i fortiden betraktet rubiner som symboler på solen, hadde på seg det som en amulett for å avverge pest, løse alle tvister, for beskyttelse, øke konsentrasjonen, motivasjonen, for å bringe fred, stimulere strømmen av positiv energi gjennom hele kropp.

Chakra: Rot-hjerte

METAFYSISKE EGENSKAPER FOR SMARAGD:
Smaragd er hjertets stein fordi den symboliserer barmhjertighet, medfølelse og universell kjærlighet. Det representerer alle de fantastiske tingene i denne verden, og hvordan de alle er sammenkoblet med kjærlighet.
Denne steinen vil fremme fysisk, emosjonell, mental og åndelig balanse.
Når alt er på linje og harmonisk, kan du glede deg over en lysere og mer lysende tilværelse.
Stenen var allerede kjent, æret og veldig favorisert av gamle sivilisasjoner som inkaene, aztekerne, romere, fønikerne og grekerne. Selv i de dager var det en beskytter mot fristelse og forførelse, og bæreren skulle holdes ungdommelig. Egypterne og andre kulturer var allerede kjent med de beskyttende effektene av smaragd på synet. Så de bruker steinen for å styrke øynene, eller å helbrede øyeproblemer. Ingen annen stein har en sterk effekt på synet, selv om øynene allerede er i dårlig form, kan smaragdet gi ekstrautstyr(ikke vitenskaplig bevist selvfølgelig..)

smaragd emerald smykke anheng sten krystall edelsten sjelden dyr norsk butikk
Anhengssmykke av Smaragd

UTDRAG FRA BIBELEN OM DEN HIMMELSKE BYPORTEN I JERUSALEN:
Grunnsteinene i bymuren var prydet med edelstener av alle slag. Den første grunnsteinen var av jaspis, den andre var av safir, den tredje av kalsedon, den fjerde av smaragd, den femte av sardonyks, den sjette av karneol, den sjuende av krysolitt, den åttende av beryll, den niende av topas, den tiende av krysopras, den ellevte av hyasint, den tolvte av ametyst.


Tekst er hentet fra Wikipedia, faglitteratur og Mystica