Lapis Lazuli

Lapis lazuli er en dyp blå stein med gyldne pyrittråder som allerede ble rost av egyptiske prester, konger og krigere for sin kraft.
Det er ingen krystallstruktur i Lapis, så den er da en stein…

Lapis som pulver, Ultramarine, ble tidligere ansett som mer verdifullt fargepigment enn gull..

METAFYSISKE EGENSKAPER(ERFARING FRA BRUKERE OG TERAPEUTER)
Denne mystiske blå steinen er også kjent som sannheten eller vennskapsstenen. Lapis Lazuli vil hjelpe eieren til å forbedre sine egne ideer og personlig autentisitet.

LAPIS LAZULI RÅSTEIN UPOLERT KRYSTALLER STENER EDELSTEN BETYDNING NORGE EGENSKAP

Kan virke økende på bevisstheten. Kan stimulere følelsene, sinn og fysisk renhet. Kan være god mot søvnløshet, svimmelhet og tretthet.
Stenen fremmer autentisitet, tydelig kunnskap, åndelig innsikt, indre ro og fred. Lapis lazuli letter oppriktig kommunikasjon og helbredelse, både fysisk og følelsesmessig. Løser problemer i halsen, stemmen, skjoldbruskkjertelen, hodepine, blodtrykk og eksem.
Chakra: Hals-pineal
Horoskop: Vekten

Så sent som middelalderen ble lapis lazuli ofte kalt safir (sapphirus på latin, sappir på hebraisk), selv om det har lite å gjøre med steinen i dag som den blå korundssorten safir. I sin bok om steiner beskrev den greske forskeren Theophrastus «sapphiruset, som er specklet med gull», en beskrivelse som matcher lapis lazuli. Det er mange referanser til safirer i Gamle Testamentet, men de fleste lærde er enige om at siden safir ikke var kjent før det romerske riket, vil de sannsynligvis referere til lapis lazuli. Eksempel 24:10, «Og de var Israels Gud, og det var føttene som de var en asfaltert verk av safirstein.» . Moderne oversettelser av Bibelen, så vel som New Living Translation Second Edition, refererer til lapis lazuli i de fleste tilfeller i stedet for safir.
På slutten av middelalderen begynte lapis lazuli å bli eksportert til Europa, hvor den ble malt til pulver og som ble ultramarine, den fineste og dyreste av alle blåpigmenter. Den ble brukt av noen av de viktigste kunstnerne i renessansen og barokken, inkludert Masaccio, Perugino, Titian og Vermeer, og aller viktigst, Jomfru Maria.

FRA OLDTIDEN
Lapis lazuli eller lapis for kort, er en dyp blå metamorfisk stein brukt som en halvedelsten som har blitt verdsatt siden antikken for sin intense farge. Så tidlig som det 7. årtusen ble lapis lazuli utbrutt i Sar-i Sang-gruvene, i Shortugai og i andre gruver i Badakhshan-provinsen i nordøst-Afghanistan. Lapis ble høyt verdsatt av Indus Valley Civilization (3300-1900 f.Kr.). Lapis perler har blitt funnet på neolithiske begravelser i Mehrgarh, Kaukasus, og til og med så langt fra Afghanistan som Mauretania. Den ble brukt i begravelsesmasken til Tutankhamun (1341-1323 f.Kr.)

I det gamle Egypt var lapis lazuli en favorittstein for amuletter og ornamenter som scarabs. Lapis smykker har blitt funnet ved utgravninger av det predynastiske egyptiske stedet Naqada (3300-3100 f.Kr.) På Karnak, The Thiefmose III Relief Carvings (1479-1429 f.Kr.) Fragmentet og fatformede stykker av lapis lazuli blir levert til ham som hyllest. Pulverformet lapis ble brukt som øyeskygge av Cleopatra.

LAPIS LAZULI HJERTE POLERT SLIPT STEN KRYSTALL EDELSTEN EGENSKAP BETYDNING HVOR KJØPE NORSK MYSTICA
Lapis som polert hjerte i Mystica.no

HVOR FINNER MAN LAPIS I DAG?
I dag er gruvene i nordøst-Afghanistan fortsatt den viktigste kilden til lapis lazuli. Viktige mengder er også produsert fra gruver vest for Baikal-innsjøen i Russland, og i Andesfjellene i Chile. Mindre mengder blir utvunnet i Italia, Mongolia, USA og Canada.

SAMMENSETNING
Den viktigste mineralske komponenten av lapis lazuli er lazuritt (25% til 40%), et feldspathoid silikatmineral med formelen (Na, Ca) 8 (AlSiO4) 6 (S, SO4, Cl) 1-2. 10] De fleste lapis lazuli inneholder således kalsitt (hvit), sodalitt (blå) og pyritt (metallisk gul). Noen prøver av lapis lazuli inneholder augite; diopside; enstatitt; glimmer; hauynite; hornblende, nosean og svovelrik lollingite geyerite.
Lapis lazuli forekommer vanligvis i krystallinsk marmor som følge av kontaktmetamorfisme.

I mystica.no kan man kjøpe Lapis Lazuli som polert stein, engel, hjerteanheng og hjerte, armbånd, lommestein, mala, pendel m.m.

Mye av teksten er hentet fra Wikipedia og Mystica