Apatitt

Eng: Apatite
En Chakra balanseringssten og er en spesielt god meditasjon. Illusjonsstenen.

apatitt sten råsten råstein mineral krystaller apatite egenskap bruk norsk nettbutikk
Råstein av Apatitt i mystica.no

Apatitt finner man oftest i fraksjoner i andre sedimentære mineraler.
Apatitt finnes i India, Brasil, Norge, Madagaskar, Spania, Russland og over hele Nord-Amerika, og er i dag utvunnet hovedsakelig for sine vitenskapelige egenskaper i stedet for sine krystallologiske egenskaper.
Ordet Apatitt stammer fra det greske ordet Apatao som betyr «å lure». Rett og slett fordi stenens mange farger og former gjør at den lett forveksles med andre mineraler.

Så ikke tro at det betyr at stenen skal lure deg.. Den er der for å hjelpe deg å tyde dine syn riktig. Slik at sannheten kommer til overflaten.

Apatitt krystaller har et særegent ‘knitrete’ utseende, med nettverk av sprekker over glatte overflater.

Apatitt er en naturlig kilde til fosfat.

Visste du at Apatitt finner man som byggestoff i skjelettet og tanngarden til mennesker?

I Misvær i Nord Norge har man funnet store forekomster av Apatitt. Blant de største i verden.

FELLES FOR APATITT
Apatitt, kalt manifestasjonen stein, er kjent for sin evne til å hjelpe oss med å bygge personlig makt og oppnå våre profesjonelle mål.
Apatitt fungerer på to måter samtidig, og tømmer tankene våre for forvirring og negativitet, samtidig som vi stimulerer våre kognitive krefter til å utvide kunnskapen og intelligensen.

BLÅ APATITT
Blå Apatitt vil stimulere veksten av gaven av klarsyn eller psykiske visjoner, og dens metafysiske egenskaper fungerer gjennom både det tredje øye-chakraet og hals-chakraene.
Det vil hjelpe deg med klarsynt drømming og astral reise, og det oppmuntrer deg til å være til tjeneste på en mer humanitær måte.

GRØNN APATITT
En stressreduserende sten. Det er en helbredende stein som gir håp om bedring og en forfriskende helbredende energi til de som har vært syke.
Grønn apatitt kan hjelpe til med å se og helbrede følelsesmønstre med røtter i andre levetider. Det bringer en generell følelse av emosjonell velvære og helbredelse inn i auraen. Grønn apatitt kan hjelpe deg å forstå det emosjonelle grunnlaget for spørsmål om overflod og / eller penger.

Grønn Apatitt hjelper deg med å føle ekte overflod, noe som betyr takknemlighet for liv, pust og kjærlighet. Når denne energien er etablert, kan den også bidra til å tiltrekke seg penger som et symbol på rikelig energi. Dette vil bidra til å helbrede mønstre av gjerrighet og selvrettferdig fattigdom. Bruk denne steinen til å fjerne emosjonelle mønstre fra parforhold eller for å avbryte negative kommunikasjonsvaner med sine kjære.

Hvis du søker en religiøs opplysning eller åndelig skifte, kan dette være den rette steinen du kan bruke for å hjelpe deg på denne reisen.

GEOLOGI
Apatitt er en gruppe fosfatmineraler, vanligvis refererer til hydroksyapatitt, fluorapatitt og klorapatitt,
Mineralet ble kalt Apatitt av den tyske geologen Abraham Gottlob Werner i 1786, selv om det spesifikke mineralet han hadde beskrevet ble omklassifisert som fluorapatitt i 1860 av den tyske mineralogisten Karl Friedrich August Rammelsberg.

Apatite er et av få mineraler produsert og brukt av biologiske mikro-miljøsystemer. Hydroxyapatite er den viktigste komponenten i tannemaljen og benmineralet. I midten av det 20. århundre ble det oppdaget at lokalsamfunn med vanntilførsel som naturlig inneholdt fluor hadde lavere antall karies. På lignende måte inneholder tannkrem typisk en kilde til fluoranioner (f.eks. Natriumfluorid, natriummonofluorfosfat).

BRUK
Den primære bruken av apatitt er i produksjonen av gjødsel – det er en kilde til fosfor. Den brukes tidvis som en edelsten. Grønne og blå varianter,
Apatitter er også et foreslått vertsmateriale for lagring av atomavfall, sammen med andre fosfater.

FUNNET PÅ MÅNEN
Månesteiner samlet av astronauter under Apollo-programmet inneholder spor av apatitt. Re-analyse av disse prøvene i 2010 avdekket vann fanget i mineralet som hydroksyl, noe som førte til estimater av vann på månens overflate med en hastighet på minst 64 deler per milliard – 100 ganger større enn tidligere estimater – og så høyt som 5 deler per million. Hvis minimumsmengden minerallåst vann hypotetisk ble omdannet til væske, ville det dekke Månens overflate i omtrent en meter vann.

APATITT I NORGE
De største gruvene var ved Ødegården Verk i Bamble kommune, Telemark. Det fantes også flere apatittgruver i Aust-Agder. Den hvite hydroksylapatitten fra Oksøykollen på Modum er berømte og ettertraktet. Denne hvite krystallen har vært kjent i over 150 år og finnes i alle store steinsamlinger i hele verden. Apatitt er funnet i Arendal, Bamble, Froland, Gjøvik, Hjerkinn, Kragerø, Modum og Selbu.

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.