Røykkvarts

røykkvarts tromlet anheng stav generator mineral krystall stein sten egenskap healing steinkort mystica norsk nettbutikk billig
Slipt anhengssmykke av Røykkvarts i mystica.no

Eng: Smokey Quartz el. Smoky Quartz

Visste du at sandkornene på ei sandstrand er kvarts..? Røykkvarts er en av kvartsvariantene..
Røykkvarts er nasjonalstenen til Skottland..

Røykkvarts er kjent for sitt unike gjennomsiktige og røykfylte utseende.. Til tross for utseendet er det imidlertid også kjent for å ha en viktig forbindelse med Moder Jord, noe som gir den en sterk rot i den naturlige verden.

Røykkvarts var populært i antikken fordi det var lett å skjære og forme til forskjellige gjenstander. Kineserne, egypterne, romerne og sumererne hadde hver praktisk bruk for krystallen, men særlig druidiene satte stor pris på det; for dem var det hellig.

Røykkvarts er kjent i mange kulturer som knyttet til livet etter livet, og gir dødelige individer en forbindelse til sine forfedre og de som nylig har gått videre. Det brukes også i sjamanistiske og andre typer religiøse seremonier som et middel til å bære energier mellom forskjellige livsformer og erfaringer. Det kan også brukes som et skjold som hjelper brukeren å koble seg åndelig til verden rundt seg.

Røykkvarts er mest kjent for å holde borte negative og andre påtrengende tanker som kan forårsake ekstra stress i stormende øyeblikk. Det kan ta på seg mye negativ energi, absorbere mange former for energi som folk kan ha uten å engang innse det, og hjelpe deg med å lindre deg selv om generalisert negativitet du kanskje ikke er klar over.

Røykkvarts har evnen til å løfte en bærer ut av en tung periode, frykt, uro og bringer emosjonell balanse. Det oppmuntrer til positiv tenking og handlinger.
Denne steinen er sannsynligvis mest kjent for sin evne til å «jorde» energi ved å nøytralisere negativ vibrasjon. Det gir et balansert tankesett.

Denne kraftige rensende steinen, kombinert med Feng Shui, kan gi balanse og harmoni i huset ditt tilbake. Plasser biter av denne steinen i områder som inneholder elektroniske komponenter eller i arbeidsområdet ditt for å la den absorbere og overføre elektromagnetisk stråling, og gi kroppen din den beste sjansen for helbredelse.

røykkvarts generator point wand mineral krystaller sten egenskap chakra healing feng shui energi norsk butikk
Røykkvarts generator i mystica.no

Røykkvarts hjelper til med kommunikasjon og tydelig tenking ved å rense atmosfæren til uuttalte harme eller undertrykte konflikter. Den er en «stein av samarbeid.» Røykkvarts har en sterk kobling til jorden og basischakraene, og fremmer bekymring for miljøet og økologiske løsninger. Røykkvarts kan brukes til å beskytte jordschakraet under føttene og lage en jordingsledning når du befinner deg i et område med forstyrret jordenergi.

Røykkvarts hjelper aksept av den fysiske kroppen og den seksuelle naturen, forbedrer viriliteten. Røykkvarts gjør det lettere å bevege seg mellom alfa- og beta-sinnstilstander og hjelper med å rydde sinnet for meditasjon.

Røykkvarts er en utmerket stein for manifestasjon og bidrar til å bringe ens drømmer og inspirerte ideer inn i fysisk virkelighet.

røykkvarts tromlet slipt anheng smykke steinsmykke egenskap healing mineral krystaller norsk butikk
Anhengssmykke av Røykkvarts i mystica.no

GEOLOGI 
Røykkvarts er en gjennomsiktig eller halvtransparent gulbrun eller grå til nesten svart variant av kvarts. Røykkvarts er et hardt, skinnende mineral bestående av silisium dioksid i krystallform, som er til stede i de fleste bergarter – spesielt sandstein og granitt. Gul sand er ofte kvarts med jernoksid urenheter. Røykkvarts har sekssidige krystaller, med pyramideformete avslutninger. Krystallene er oftest prismatiske, vanligvis med striper på tvers av lengderetningen. Kvarts er en viktig bestanddel i granitter og kvartsitter og mange sandsteiner. Den forekommer ofte i hydroterminale ganger. Brukne røykkvartskrystaller kan ha knivskarpe kanter som lett kan kutte huden. Den må håndteres med forsiktighet.

I Norge er det funnet lokale lokaliteter, som Arendal, Bykle, Drammen, Evje, Grua, Hardangervidda, Hattfjelldal, Honningsvåg, Hurdal, Hurum, Iveland, Oppdal, Risør, Sørli og Svelvik.

Hardhet: 7
Chakra: Rot
Vibrasjon: 2 og 8Tekst er hentet fra Mystica.no, Wikipedia og faglitteratur