Solstein

Synonym: Heliolitt

indisk solstein tromlet anheng stein smykke alternativ butikk mystica
Solstein som tromlet anheng i mystica

Indisk solstein. Antas være en seksualitetsstein. Gir aura av seksuell tiltrekking, men kan også holde seksuelle forhold i balanse. Alt som har med seksuelle problemer og gleder kan solstein være med på å forsterke eller eliminere. Fremme den seksuelle energien.

I møte med sollyset kan man oppleve et metallisk «flash» når lyset bryter inn på stenen.
Dette optiske fenomenet er kjent som «aventurescence.» Jo mer innslag av kobber, Hematitt eller Goetitt, jo sterkere flash kan oppleves.
Solstein fra India har innslag av Hematitt mens Oregon Solstein har innslag av Kobber.

NB: De fleste solsteinene for salg kommer fra India…Ofte kalt indisk solstein.

HEALING OG METAFYSISKE EGENSKAPER
Sensualitet, Romanse og Seksualitet – Vær fri – vær deg selv
Solstein er knyttet til hell og lykke. Solstein innpasser god natur, øker intuisjonen og lar det virkelige jeget skinne lykkelig gjennom. Den avleder fryktferdighet, lindrer stress og øker vitaliteten. Oppfordrer til uavhengighet og originalitet.
Spesielt nyttig for de som har problemer med å si “nei” til andre.
Solstein letter egeninnsats og uavhengighet. Øker egenverd og selvtillit. Oppfordrer til optimisme og entusiasme. Stimulerer selvhelbredende krefter.

Solstein er en flott stein for Solar Plexus Chakra, men kan tømme og gi energi til alle chakraene. Sunstone ble brukt av de kanadiske indianerne i medisinhjulritualer, av de gamle grekerne for å representere solgudene, og i det gamle India for beskyttelse mot mørke krefter fra andre riker.

stav anheng solstein sensualitet egenskap healing krystall sten kjøp norsk hvor hva billig mystica
Solstein som stavanheng i mystica.no

Kan hjelpe med å forstå tidligere reinkarnasjoner og linke dem sammen med dette livet. Kan gi personlig styrke og skaper virkeliggjøring. Symboliserer åpning for erotiske følelser og livsglede. Den kan også åpne for det 3.øye. Kan være god til meditasjon, intuisjon og kreativitet. Symboliserer begjær.

solstein indisk Oregon sunstone egenskap betydning healing seksuell stein alternativ nettbutikk mystica
Solstein fra Kragerø – Norge

Solstein er en plagioclase feltspat, som når den sees fra bestemte retninger viser et paljettet utseende. Den er funnet i Sør-Norge, Sverige, Kongo, India, Kina, Kanada, Russland, Tanzania og i forskjellige lokaliteter i USA. Solstein anses som «fetteren» til Labradoritt.

Solstein var ikke populær før nylig. Tidligere var den mest kjente lokaliteten Tvedestrand, nær Arendal, i Sør-Norge, hvor masser av solsteinen forekommer innebygd i en åre som går gjennom gneis. Andre steder inkluderer nær Baikal-sjøen i Sibir, og flere amerikanske lokaliteter – særlig ved Middletown Township, Delaware County, Pennsylvania; Plush, Oregon; og Statesville, North Carolina.
«Orthoclase sunstone» -varianten er funnet i nærheten av Crown Point og på flere andre lokaliteter i New York, også ved Glen Riddle i Delaware County, Pennsylvania, og ved Amelia Courthouse, Amelia County, Virginia.

Andesine kontrovers
På begynnelsen av 2000-tallet dukket det opp et nytt utvalg av rød eller grønn edelsten som lignet solstein og kjent som ‘Andesine’ på perlemarkedet. Etter mye kontrovers og debatt ble de fleste av disse edelstenene, angivelig hentet fra Kina, senere oppdaget av forhandleren JTV for å ha blitt kunstig farget av en kobberdiffusjonsprosess. En tibetansk kilde til ubehandlet rød andesine ble imidlertid etter hvert bekreftet av en rekke uavhengige grupper av respekterte gemologer.

Oregon Solstein
En rekke kjent som Oregon solstein finnes i Harney County, Oregon og i det østlige Lake County nord for Plush. Oregon Sunstone inneholder elementært kobber. Oregon Sunstone er unik ved at krystaller kan være ganske store. Kobberet fører til variantfarge i noen steiner, hvor det å dreie en stein vil resultere i mangfoldige fargetoner: jo mer kobber i steinen, jo mørkere farge. 4. august 1987 utpekte Oregon State Legislature Oregon Sunstone som dens statlige edelsten.

indisk solstein trommel sten slipt krystall egenskap healing chakra smykke stein krystaller kjøp billig
Slipt tromlet solstein i mystica.no

Farge: Fargeløs, gul, rød, grønn, blå og kobber-shiller

Hardhet: 6-6,5 (10 er maks)

Tekst er hentet fra mystica, Wikipedia og faglitteratur.