Kalsitt

Kalsitt som krystallisert råstein. Denne varianten kalles Kalsitt Blomst

METAFYSISKE EGENSKAPER
Åpne og lad opp chakraene dine med kalsitt krystall, multi-vitamin for sjelen. Krystallet er laget av kalsiumkarbonat, og har et rykte for å være en stor energiforsterker. Hver sort har sine egne karakteristiske egenskaper som gir rik og sjelfyllende ernæring som er nødvendig for kreativitet og åndelig innsikt for å blomstre. Start alltid dagen på den solfylte delen av livet når du tar vitaminer, inkludert grønnkalsitt og dens livlige smaragd nyanse, som fremmer velstand og lykke, og oransje kalsitt, en strålende stein som utnytter energien av solen og dens livgivende kraft som blir natt til dag.

GEOLOGI, HISTORIE M.M.

Kalsittkrystallbetydningen kan spores tilbake til det gamle Hellas, hvor det kom fra det latinske ordet calc, som betyr «kalk». Hovedbestanddelene i skjellene til sjødyr, krystallisert kalkstein, gir kalsittkrystallen et utrolig utvalg av form og farger. Kalsittkrystallet og dets absorpsjonsevne har blitt til en kraftig svamp som absorberer giftige følelser og negativitet. Hvis din følelsesmessige prognose krever et overskyet vær med en sjanse for regn, har du alltid litt solstråle i lommen når du bærer den oransje kalsittstenen med deg. Hold en stein i hver hånd og gi din sjel en glødende solbrun med en dose av vitamin D, det livsholdende næringsstoffet som stråler ut med solens energi. Gul kalsitt er en utmerket åndelig tonic fordi den støtter sakral chakra, energisenteret som holder nøkkelen til kreativitet og seksualitet. Gul Kalsitt er en sterk energiøker fordi den beveger seg gjennom hele kroppen, noe som gjør den til en utmerket følgesvenn for å starte en ny reise eller et eventyr. Uansett vær, starter du dagen med litt solskinn når du har gulkalsitt, det gir deg all den ernæringen du trenger for å vibrere på høyeste frekvens.

Kjøp Kalsitt her: https://www.mystica.no/categories/kalsitt

LITT OM BLÅ KALSITT

Blå er en utrolig kraftig åndelig farge, så selvfølgelig har blå kalsitt kraftige åndelige egenskaper når den brukes av en oppsiktsvekkende utøver av krystologi. Blå kalsitt steiner er stein av helbredelse, gjenoppretting, kommunikasjon, og til og med utvikling av psykiske eller paranormale krefter.

Slipt Kalsitt Blå i mystica.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kjemisk Sammensetning: CaCO3

Farge: Klar eller hvit, gul, rød, oransje, blå, grønn, brun, grå etc.

Krystallsystem:  Trigonal heksagonal scalenohedral Kløv
Perfekt i tre retninger.

Mohs skala Hardhet 3 (altså veldig myk…en mynt skjærer enkelt riper i den)
Strekfarge hvit
Tetthet 2.71 g/cm³

Annet
Fluorescerende, noen typer Kalsitt lyser rødt, blått, gult eller andre farger under ultrafiolett lys.

Kalsitt eller kalkspatt er et mineral bestående av kalsiumkarbonat, CaCO3. Er et av de vanligste mineralene i jordskorpen. Under den kjemiske formelen inngår også Aragonitt.

Kalsitt kan være bergartsdannende og kalles da kalkstein eller marmor.Forekommer i organismer med kalkskall som for eksempel muslinger, koraller, foraminiferer og trilobitter.
Kalsitt er et vanlig mineral som kan være helt klar, fargeløs eller farget av urenheter. Man kan finne kalsitt i mange forskjellige farger, som blå (sjelden), grønn, oransje, rød (sjelden), gul og svart.

Skalenoedriske, romboedriske og prismatiske former opptrer i kombinasjoner. Den har en seksiders avsluttende pyramideform. Krystaller forekommer med brede, flate ender, eller med lange tynne spisser. Kalsitt er ofte kornet eller massivt. Det er en bestanddel i kalkstein marmorer og andre sedimentære og metamorfe forekomster. Og den finnes i hydroterminale ganger og magmatiske bergarter.

Dobbeltbrytning kan lett observeres i vannklare spaltestykker av kalsittkrystaller, som kalles dobbeltspat eller islandsspat. Lys som passerer gjennom disse vil bli spaltet i to stråler. Dette innebærer at man kan se et dobbeltbilde av en gjenstand, når man ser den gjennom spaltestykket. Kalsitt viser denne dobbeltbrytningen spesielt godt. Dobbelbrytningen ble oppdaget i 1669 av den danske fysikeren Erasmus Bartholin i kalsitt fra Island.

Funn i Norge
I Norge er kalsitt funnet enten som massiv eller krystaller på en rekke lokaliteter:
Arendal i Aust-Agder
Beiarn i Nordland
Bergen i Hordaland
Bindalen i Nordland
Biri i Oppland
Drammen i Buskerud
Eiker i Buskerud
Evje i Aust-Agder
Froland i Aust-Agder
Gildeskål i Nordland
Grua i Oppland
Hamar i Hedmark
Jæren i Rogaland
Kjørholt i Telemark
Kongsberg i Buskerud
Konnerudkollen i Buskerud
Levanger i Trøndelag
Lier i Buskerud
Lom i Oppland
Selbu i Trøndelag
Sandnessjøen i Nordland
Stord i Hordaland
Stryn i Sogn og Fjordane
Sulitjelma i Nordland
Sunndalen i Møre og Romsdal
Søndeled i Aust-Agder
Tafjord i Møre og Romsdal
Valldal i Møre og Romsdal
Valsøyfjord i Møre og Romsdal
Velfjord i Nordland
Vinje i Telemark
Åheim i Møre og Romsdal
Åmot i Hedmark

Massiv råstein av Honning Kalsitt