Dumortieritt

Eng: Dumortierite

Autoritetsstenen..Blå englefjær..Telepatistenen
Oppkalt etter franske paleontologen Dumortier.
En sten studenter bør bruke..
Brukes til å fremstille porselen av høy kvalitet.
Høy vibrasjon nær hals chakraen.

Å bruke Dumortierite kan øke dine telepatiske evner, noe som betyr at det kan forsterke din evne til å høre andres tanker. Dette er en stein som er utmerket til å stimulere hjernen og sinnet på mange nivåer, så er en ekstraordinær nyttig stein å bruke.

Hjelper deg med å finne din egen autoritet, gir karisma og mot til å sette grenser. En skikkelig problemløser, som er god for å se potensiale og muligheter i ulike situasjoner. Fremmer talegaver og åndelige ideer. Løser opp tvangsstyrte tanker, motvirker nervøsitet og skaper orden. Fullføring.
Dumortierite er en fantastisk Hals Chakra-stein. Det er en stein i kommunikasjon og kan stimulere verbalisering av ideer. Dumortieritt er også en fantastisk stein å bruke når du føler deg spredt, ufokusert og uorganisert. Det vil bidra til å styrke energiene til ordenhet, selvdisiplin og organisatoriske evner.
Dumortieritt gir en følelse av avslapning, ro og harmoni, og kan brukes til å redusere stressrelaterte forhold som hodepine og spenning. Utholdenhet økes av Dumortieritt, og steinen kan bidra til å gjøre ubehagelige, monotone oppgaver lettere å bære. Dumortieritt gir også styrke og støtte når du arbeider med vanskelige oppgaver.

Er også kalt Blå Englefjær. Høy vibrasjon.

Fargene på steinen spenner fra rødlig rosa eller brun, til fiolettblå til en mørkere blå. Den mørkeblå varianten av steinen er den vanligste, selv om den naturlige rå steinen kan se litt lysere ut.

Armbånd av Dumortieritt i mystica.no

GEOLOGI
Dumortieritt er et fibrøst, variabelt farget aluminiums borikilikatmineral. Dumortieritt krystalliserer seg i det orthorhombiske systemet og danner vanligvis fibrøse aggregater av slanke prismatiske krystaller. Krystallene er glassaktig og varierer i farge fra brun, blå og grønn til mer sjelden fiolett og rosa. Substituering av jern og andre tyngde elementer for aluminium resulterer i fargevariasjoner. Den har en Mohs-hardhet på 7 og en egenvekt på 3,3 til 3,4. Krystaller viser pleokroisme fra rød til blå til fiolett. Dumortieritt kvarts er blåfarget kvarts som inneholder rikelig med dumortierittinneslutninger. Dumortieritt ble først beskrevet i 1881 for en forekomst i Chaponost, i Rhône-Alps i Frankrike og ble oppkalt etter den franske paleontologen Eugène Dumortier (1803-1873). Det forekommer typisk i høye temperaturrike, rike metamorfe bergarter, de som skyldes kontaktmetamorfisme og også i borrike pegmatitter. Den mest omfattende undersøkelsen av dumortieritt ble gjort på prøver fra den høye metamorfe Gfohl-enheten i Østerrike av Fuchs et al. (2005).Det brukes til fremstilling av porselen av høy kvalitet. Noen ganger tar den feil av sodalitt og har blitt brukt som imitasjon til lapis lazuli.

Innskudd er funnet i Madagaskar, Namibia, Norge, Sri Lanka, Canada, Polen, Frankrike, Brasil og USA. Det finnes ofte i massiv form, og kan bli funnet som et utstrålende aggregat.

Hardhet: 7
Chakra: Hals