Agat Hvit

Agat Hvit som slipt stein i mystica.no. Her ser man de fine båndlagene som er typisk for ekte Agat.

Agat Hvit kalles også for Fredsagat.
Agat har blitt brukt av forskjellige sivilisasjoner, og de er tilgjengelige i mange deler av verden. Ut av de mange formene for kalsedon er agat unik ettersom det er den eneste båndformen. Den kommer i flere farger, og den beste delen av den er at ingen agater er like. Disse agatene utvikler seg i de hule hulrommene i vulkansk lava som er eldgamle. Fyller hulrommene på bergarter lag for lag, utvikler agat seg over tid. Sammensetningen inne i fjellet er årsaken til at edelstenen får forskjellige farger. Fargene på agat edelstener inkluderer brun, svart, hvit, rød, grå og gul.

Kan hjelpe med å finne din indre kjerne og din egen sannhet, og til å være som du er. En sten for de som tør og leve selv og ikke ønsker å leve gjennom andre. En sterkt individuell sten, for å finne sin egen plass i universet. Kan gir fred, ro, godhet og sikkerhet.
Hvit Agat forbedrer din energi og selvtillit og viser deg forsiktig sannheten i situasjoner. Denne steinen antas å være en utmerket helbreder for syn. Denne agaten er et utmerket kronechakra-stykke, som fremmer jordet energi.
Denne jordingssteinen kalles også Fredsagat da edelstenen er assosiert med fred, ro, renhet og beskyttelse.

Agat Bånd Hjerteanheng. Denne grenser helt opptil Hvit Agat.

NB: Agat generelt er utsatt for «fakes». Man antar at mer enn halvparten av alle Agater i markedet er «fake». Mye fordi «fake» Agat ser finere ut enn ekte Agat. Her er 3 tips for å finne ekte Agat: 1: Se etter båndlag i steinen, enklere forklart: variasjoner av fargen som ligger i lag. Det er lettere å finne jo større steinen er..
2: Tyngde. Ekte Agat er tyngre enn «fake».
3: Hardhet. Ekte Agat er en hardere stein, «fake» Agat får lettere riper på seg.
En fjerde ting man bør tenke på, selv om det finnes mye Ekte Agat, er prisen..

Hvit Agat er altså en kalsedon type, stein som kommer med inneslutninger og man finner bånd som viser forskjellige lag av opasitet og gjennomskinnelighet. Denne melkesteinen og dens bånd ble dannet av lava som beveget seg sakte over steiner, hvor trykk, høy temperatur og vekten dannet steder hvor denne steinen kunne dannes.
Så båndlagene er nesten som årringene i et tre, jo flere bånd, desto eldre er det første laget.
Denne edelstenen kan finnes over hele verden med de største gruvene i Brasil, Tsjekkia, USA, Afrika og India.

Hardhet: 6

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur