Larimar

Synonym: Stefilias stone

En svært sjelden edelsten..Og dermed dyr..
Det er lett å la tanken havne på Karibien når man ser på den vakre stenen.
Utkommet fra Basaltisk lava.
Anses som både «ild» og «vann» elementsten. Kraftig..

larimar pektolitt edelstein artikkel egenskap betydning mineral steiner healing chakra alternativ nettbutikk kjøp norsk nær deg rimelig
Larimar polert stein i mystica.no

Larimar er en blå variant av mineralen pektolitt. Det finnes bare i et begrenset innskudd i den Dominikanske republikk. Den nydelige sjøblå fargen minner veldig om de karibiske havene.

Larimar er faktisk den eneste edelstenen man har funnet i Karibien..

HEALING OG METAFYSISKE EGENSKAPER

Larimar er en sjelden, blå type pektolitt. Det hjelper med å håndtere endringer og ta kontroll over løpet av livet ditt. Den støtter indre ro, klarhet og motvekt til selvforstyrrende oppførsel. Larimar er også gunstig når det gjelder angst, stress, skyld og ekstreme følelser. Denne perlen stimulerer tiltak og bidrar samtidig til å la ting gå når det trengs. Larimar forbedrer meditasjonskonsentrasjonen og støtter kontakt med guider og engler. På det fysiske nivået støtter denne steinen kroppens selvhelbredende evne; det lindrer smerte, og støtter problemer med lungene, halsen, brystet, hjertet og brusk.

Larimar er en utmerket stein for å hjelpe til med å lære og gjenkjenne hverandre. Den ønsker å helbrede negativ karma mellom sjelevenner og elskere. Denne steinen åpner en ærlig kommunikasjon mellom dem. Det fremmer helbredelse av tidligere livsforhold eller hjerte traumer. Larimar snakker og hører med bevissthet, setter den andre personen og forholdet først. Det er et nytt forhold mellom sjelekamerater.

HISTORIE

Pektolitt er vanligvis et mykt og delikat mineral sammensatt av tette utstrålende fibre, men noen ganger er fibrene tøffe og sammenvevende og veldig solide.
Det er en legende om at Larimar opprinnelig ble oppdaget i 1916 og lokaliteten ble glemt. I 1974 fant Norman Rilling, et besøksmedlem i US Peace Corps, lokaliteten sammen med Miguel Méndez, en dominikansk innfødt. Sammen kalte de denne steinen «Larimar», som er en kombinasjon av «Larrisa» (Méndez datter navn) og «mar» (hav på spansk). På grunn av mangel og begrenset kilde er Larimar vanskelig å få tak i utenfor Karibia. Fargen på Larimar er forårsaket av kobberinneslutninger. Fargen er aldri solid; den er nesten alltid blå med hvite streker og røffe sirkler. Et strålende mønster av krystallnåler kan ofte sees i Larimar. Den blå fargen kan variere fra veldig lys til grønnblå til dypblå himmel. Dypere blå farger og mindre hvite er mer ønskelig .Selv om Larimar har en veldig attraktiv farge, er den en myk edelsten og blir lett ripete. Fargen kan også visne ved langvarig eksponering for sterkt sollys. Dette, kombinert med dens knapphet, begrenser populariteten som en vanlig edelsten.

GEOLOGI
Vulkanske bergarter, andesitter og basalter, brøt ut i kalksteinene på sørkysten av øya. Disse bergartene inneholdt hulrom eller vugs som senere ble fylt med en rekke mineraler, inkludert de blå pektolittene. Disse pektolitt hulrom fyllinger er et sekundært tilblivelse i vulkanstrømmer, diker og plugger. Når disse bergartene eroderer, tas pektolittfyllingene nedover skråningen for å havne i alluviet og stranden. Bahoruco-elven fører de pektolittbærende sedimentene til sjøen.

JUVEL
Larimar smykker tilbys publikum i den Dominikanske republikk, og andre steder i Karibia som en lokal spesialitet. Høykvalitets larimar er satt i gull. Kvalitetsgradering er i henhold til farge og den typiske mineralkrystallkonfigurasjonen i steinen. Larimar kommer derfor i grønt og til og med røde flekker, brune streiker osv., På grunn av tilstedeværelsen av andre mineraler og / eller oksidasjon. Men jo mer intens den blå fargen og kontrasten i steinen er, jo høyere og sjeldnere er kvaliteten. Den blå fargen er lysfølsom og blekner med tiden hvis den utsettes for for mye lys og varme

larimar armbånd krystall edelsten mineral pektolitt blå egenskap betydning angst stress alternativ butikk mystica sagamesser kjøp norge
Chips armbånd av Larimar i mystica.no

Hardhet: 4,5 – 5.0 (egentlig for myk til å kalles edelsten..)
Farge: Blå, grønn, flerfarvet
NB: Hold den unna for mye sollys..

Tekst hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur