Julerøkelse

Enkelte lukter er typiske for julen. Vi forbinder det med tradisjon, og de gir oss spesielle sinnstemninger. Kongerøkelse er en av disse luktene som gir julestemning i huset.
Nesten alle husker at de tre hellige konger ga røkelse til jesubarnet, og fortsatt er f.eks Myrra en typisk julerøkelse. Kongerøkelse er en blanding av både harpiks og eterisk olje.

I Kongerøkelse finner man mange forskjellige krydderlukter som er blandet sammen. Bl.a. kanel, lavendel, roseblader og koriander. Stjerneanis, furu, muskat og nellik er også typiske dufter for julen. Kanskje finne din egen favorittlukt til jul ved å blande litt harpiks og eterisk olje?

kongerøkelse kings resin julerøkelse røkelse harpiks incense goloka hellige konger myrra
Kongerøkelse fra Goloka

Bland din egen julerøkelse på 1-2-3

Å lage din egen julerøkelse er faktisk ganske enkelt. Har du en morter, blir det enda enklere..
Let litt i hyllene etter krydderet du brukte til julebaksten året før. De fleste vil da finne f.eks kardemomme, ingefær, kanel og kanskje vaniljestang? Og har du noe røkelse eller eterisk olje med lukt som minner deg om julen, ja så brekk opp 2-3 pinner og få det opp i morteren sammen med 3-4 dråper av eterisk olje. Man må ikke ha røkelse eller eterisk olje. Bruk det man har. Gå ut og hent noen få barnåler. Og skrell litt av skallet på appelsinen og ta oppi blandingen. Gjør susen det:)
Tilsett 1-2 ts rapsolje og bland herligheten godt i morteren. Vips og ferdig! Har du en oljebrenner for telys, blir blandingen varmet opp og duften blir sterkere.
Nedenfor viser vi eksempler på røkelsetyper som passer julen til.


myrra julerøkelse kongerøkelse harpiks resin røkelse myrrh mystica nettbutikk
Ekte myrra
kanel appelsin røkelse harpiks cinnamon orange incense kongerøkelse julerøkelse mystica butikk
Harpiksblanding av Kanel og Appelsin
røkelsebrenner harpiks resin røkelse julerøkelse incense brenner mystica nettbutikk billig
Røkelsebrenner
myrra eterisk olje myrrh essensiell duftolje aromaolje aroma primavera nettbutikk mystica
Myrra som eterisk olje