Sodalitt

Engelsk: Sodalite

Kongeblå mineral. Sodalitt betyr SALTSTEIN på gresk. Det er det store saltinnholdet i Sodalitt som gjør at den blir klassifisert som mineral og ikke stein.
Sannhetens stein..

Sodalite er ikke en vanlig edelsten. Den er jo ikke engang klassifisert som en stein. Sodalite er faktisk et vakkert, dypt blå mineral som er skåret inn i statuer, pyramider og obelisker. Selv om det mangler hardhet som stein, er sodalitt også brukt til å lage flotte smykker. Bare prøv ikke å kutte glass med din sodalitt ring…

METAFYSISKE OG HEALING EGENSKAPER
Stenen kan fjerne din forvirring i problemfylte livssituasjoner og hjelpe deg med å ta smarte avgjørelser.
Hevdes å kunne brukes ved problemer med stoffskifte, fordøyelse og søvn.
En sannhetens stein, sodalitt mineraler forbedrer kommunikasjon. Uenigheter og argumenter er enklere å arbeide med ved bruk av sodalitt. Dette er en viktig sodalittmakt som ligger til grunn for sodalittens betydning. Det bidrar til å redusere negativitet og øke positiviteten, bistå i å jobbe gjennom uenigheter ved å sette et mer positivt lys på problemet.

Visste du at rosa Sodalitt endrer farge i solen? Hackmanite, en sjelden variant av Sodalitt, gjør nettopp det. Det kalles reversibel fotokromise..

Dette dype blå mineralske edelsteins navn handler om sammensetningen. Sodalitt betyr på gresk saltstein. Det greske ordet for salt er soda og stein er litos. Sodalitt var så navngitt på grunn av at det inneholder mye salt. Dette høye nivået av salt i sammensetningen av sodalitt er det som gjør det til et mineral, ikke en stein. Sodalitt edelstener selges også av og til som alomitt, blå stein eller ditroitt.

SODALITT SODALITE TROMLET STEN MINERAL HVOR KJØPE NÆR DEG BUTIKK MYSTICA EGENSKAP SMYKKE HEALING CHAKRA ANGST
Råstein av Sodalitt

Sodalite er et rikt kongeblå tektosilikatmineral som ofte brukes som en dekorativ edelsten. Selv om massive sodalittprøver er ugjennomsiktige, er krystaller vanligvis gjennomsiktige til gjennomskinnelige. Sodalite er medlem av sodalittgruppen med hauyne, nosean, lazuritt og tugtupite. Først oppdaget av europeerne i 1811 i Ilimaussaq på Grønland. Sodalitt ble ikke viktig som edelsten/dekorativ sten inntil 1891 da store forekomster av fint materiale ble oppdaget i Ontario, Canada.

Et lett, relativt hardt, men skjørt mineral..Sodalitt er oppkalt etter natriuminnholdet; i mineralogen kan det bli klassifisert som en feldspathoid. Vel kjent for sin blå farge, kan sodalitt også være grå, gul, grønn eller rosa og er ofte spettet med hvite årer eller flekker. Jo mer jevnt blått materiale brukes i smykker, der det er formet i cabochons og perler. Mindre materiale blir oftere sett som vendinger eller innlegg i forskjellige applikasjoner.
Selv om det ligner på lazuritt og lapis lazuli, inneholder sodalitt sjelden innebygd pyritt (en felles inklusjon i lapis), og den blå fargen er mer som tradisjonell kongeblå i stedet for ultramarin. Det skiller seg videre fra lignende mineraler ved sin hvite (i stedet for blå) strekk. Sodalitts seks retninger av dårlig spaltning kan sees som begynnende sprekker som går gjennom steinen.

FOREKOMST
Sodalitt ble først beskrevet i 1811 for forekomsten i sin type lokalitet i Ilimaussaq-komplekset, Narsaq, Vest-Grønland.
Oppstår vanligvis i massiv form, er sodalitt funnet som blodårefyllinger i plutoniske, klumpete bergarter som nephelin syenitter. Det er forbundet med andre mineraler som er typiske for kisel-umettet omgivelser, nemlig leucitt, cancrinit og natrolitt. Andre tilknyttede mineraler inkluderer nephelin, titanian andredite, aegirin, microcline, sanidin, albitt, kalsitt, fluoritt, ankeritt og baryte.
Betydelige forekomster av fint materiale er begrenset til noen få steder: Bancroft, Ontario og Mont-Saint-Hilaire, Quebec, i Canada; og Litchfield, Maine og Magnet Cove, Arkansas, i USA. Ice River-komplekset, nær Golden, British Columbia, inneholder sodalitt. Mindre forekomster finnes i Sør-Amerika (Brasil og Bolivia), Portugal, Romania, Burma og Russland.

Mohs Scala(Hardhet): 5,5-6

Tekst er for det meste hentet fra Wikipedia og mystica.no