Rutilkvarts

Rutil oversettes som rødlig, og kvarts er visstnok en modifisert «twardy» (polsk dialekt) som betyr hard.

Vakre Rutilkvarts i Mystica.no

Mens mange edelstener er mest verdifulle når de inneholder få eller ingen inneslutninger, er rutilkvarts faktisk verdsatt på grunn av dens mange og unike inneslutninger. Denne vakre steinen inneholder nållignende strukturer som skaper et metallisk utseende, og den er rimelig nok til å bruke i et bredt utvalg av smykkeprosjekter.
Disse inneslutningene ser for det meste gylne ut, men de kan også se sølv, kobberrøde eller dype svarte ut. De kan fordeles tilfeldig eller i bunter, som noen ganger er ordnet stjernelignende, og de kan være sparsomme eller tette nok til å gjøre kvartskroppen nesten ugjennomsiktig. Mens ellers inneslutninger ofte reduserer verdien av en krystall, er rutilert kvarts verdsatt for kvaliteten og skjønnheten til disse inneslutningene. Kvartsen i Rutilkvarts er enten Bergkrystall eller Røykkvarts. Ikke forveksle Rutilkvarts med Turmalinkvarts. Her er trådene annerledes og mørke og de består av turmalintråder.

Som mange krystaller er rutilkvarts verdsatt for sine oppfattede helbredende og åndelige krefter. Fordi den inneholder to krystaller, antas det å kombinere kreftene til begge. Det oppfattes også som å fremme harmoni siden edelstenen i seg selv skaper harmoni mellom de to komponentene. Klar kvarts gir positiv energi, og rutil kan forbedre bevisstheten din om verden. Sammen danner de en kraftig psykisk edelsten.

Denne kombinasjonen mellom Kvarts og Rutil, gjør steinen til en akselererende krystall som hjelper ting å skje raskere. Det forbedrer psykiske evner, læring, innsikt og inspirasjon.
Kvarts er en forsterkerstein, i tillegg til å være programmerbar. Disse to i kombinasjon er derfor ganske kraftig støtte for enhver form for mental eller åndelig arbeid eller manifestasjon. De nållignende strukturene til rutil fungerer som en toveisantenne for å motta eller sende ut åndelig informasjon.

Rutilkvarts var velkjent i antikken. De gamle romerne kalte det Venus-håret, og de gamle grekerne – Afrodites hår.
Selv de vikingene fikk erkjenne skjønnheten og guddommeligheten til krystallene ispedd gulltråder. De trodde at rutilkvarts var en gave fra Frøya, gudinnen for skjønnhet og kjærlighet.

Funnsteder: Australia, Belgia, Østerrike, Tasmania, Brasil, Madagaskar, Frankrike m.m.
I Norge har Rutilkvarts blitt funnet i Ullensvang – Hardanger.

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur

Rutilkvarts Råstein som Anheng