Agat Blonde

Eng: Blue Lace Agate/Blue Chalsedony Lace

En viktig kommunikasjonsstein. Diplomaten. Symboliserer sannhet og fred.

Hvordan kjøpe ekte Agat Blonde: Se at lagdelingen er der og brune/sorte/grå flekker eller streker er alltid godt å se på denne steinen. Den trenger ikke å være uekte uten disse flekkene..
Er det krakkuleringer/innsynkninger i steinen? Bra, det kan opptre i ekte Blonde Agat.
I perler eller små anheng er oftest steinene med disse flekkene og innsynkninger ikke valgt som smykke eksemplar.
Pga at en ny gruve med Agat Blonde dukket opp, er det fortsatt mulig å kjøpe denne steinen til en ok pris. Finner man ikke flere gruver, vil prisen på denne øke markant.
Og på grunn av det, finnes de fleste Blonde Agater i mindre str. enn andre slipte steiner.

Navnet Blue Lace eller Blonde Agat er knyttet til de vakre blondebåndene av grå, hvite og blå linjer som går gjennom den lyseblå steinen. Denne blåskyggen blir ofte beskrevet som «himmelsk» fordi den minner om den vakre blå himmelen på en perfekt sommerdag.

Kan styrke selvbildet og selvverd, berolige, rense, gi trygghet og overblikk. Kan hjelpe med å skille det vesentlige fra det uvesentlige. Kan beskytte mot hissighet, styrke oppmerksomheten og bidra til å ta veloverveide avgjørelser. Bidrar til å vise hvem du er.

Den vakre blå Agaten

Blue Lace Agate er en svært åndelig stein som kan jorde deg og opplyse deg.
Det er steinen du aldri bør være foruten hvis du føler deg ensom, desperat eller engstelig.

Dens helbredende energier vil gi deg fred og ro, og de vil bidra til å fjerne blokkeringene i auraen din som hindrer deg i å se svarene.

Blue Lace Agates beroligende natur gjør den til en utmerket meditasjonsstein. Hold steinen tett inntil kroppen og forestill deg at du kanaliserer all spenningen din inn i steinen der den siver gjennom de fine linjene som sand sklir gjennom fingrene.

Kjent som en halschakrastein, fungerer blå blondeagat også med det tredje øyet, kronen og hjertechakraene.

Blonde Agat er en form for båndet kalsedon som er unik for Ysterputs, en gruve i Namibia, Sør-Afrika. Den er meget spesiell da blåfargen ikke skyldes pigmenter, men fotoner(lys) som «skyter» ut blåfargen til dine øyne. Pga av dette vil Blonde Agat aldri falme i solen. Kanskje dem mest unike Agaten av de alle..

Rensing: Måne, salvie eller jord

Mohs skala: 6-7 i hardhet

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur