Salvie

Salvie/Hvit Salvie
Eng: California White Sage

Smudge av Salvie i Mystica.no

Salvie» kommer fra det latinske ordet salvare, og betyr «å hele» eller «å helbrede». På engelsk heter den White sage og på latinsk Salvia apiana.  

Hvit Salvie er en av de ypperste røkelsene for rensing av rom, og for å fjerne sykdomsenergier. Salvien har også en rekke medisinske virkninger, blant annet hjelper den mot forkjølelse og hudlidelser.

Klikk her for å kjøpe ulike Salvier: https://www.mystica.no/categories/salvie

For Meditasjon

Salvie er perfekt til å rense og klargjøre et rom for meditasjon.
Bunten brytes opp og legges i et abaloneskjell eller en annen ildfast skål.
Deretter tenner man på salvien slik at den blir liggende og gløde, blås
forsiktig på eller vift med en fjær for å få mer røyk.
Blir brukt til renselse, seremonier, velsignelser, healing og til å
holde negativitet unna.

Tidligere ble salvien høyt verdsatt for sine medisinske egenskaper mot
bl.a. hoste og forkjølelse. Den ble da brukt i bad som tonic.
Gravide og barn bør ikke spise eller drikke salvie.

Salvie hvit salvie white sage røkelse incense kjøp egenskap bruke norsk nettbutikk mystica
Brenning av salvie

Hentet fra Wikipedia
Salvia apiana, den hvite salvie, biavl, eller hellig salvie, er en eviggrønn flerårig busk som er innfødt i det sørvestlige USA og det nordvestlige Mexico, hovedsakelig lokalisert i kystsalgsskrubbeområdet i Sør-California og Baja California, på vestkanter av Mojave og Sonoran ørkene.

Salvia apiana er en busk som når 1,3 til 1,5 meter høy og 1,3 meter bred. De hvite Evergreen-bladene har oljer og harpikser som gir en sterk aroma når de gnis. Blomstene er veldig attraktive for bier, som er beskrevet av det spesifikke epitet, Apiana. Flere 1 til 1,3 meter (3,3 til 4,3 fot) blomsterstengler, noen ganger rosafarget, vokser over løvet om våren. Blomstene er hvite til bleke lavendel.

Salvia Apiana er mye brukt av indianske grupper på Stillehavskysten av USA. Frøet var en hovedbestanddel av pinole . Frøet ble blandet med hvetemel og sukker for vann eller kjeks. Bladene og stilkene ble spist av Chumash og andre stammer. Flere stammene brukte frøet for å fjerne fremmedlegemer fra øyet, likt Clary salvesfrøene ble brukt i Europa. En te fra røttene ble brukt av Cahuilla-kvinnene til helbredelse og styrke etter fødsel. Bladene blir også brent av mange innfødte amerikanske stammer, med røyken som brukes i forskjellige renselsesritualer. Nudagan spiritualitet, som moderne Wicca, inneholder mange former for New Age og eklektisk Neopagan spiritualitet.

Salvie kan kjøpes i ulike varianter i nettbutikken https://www.mystica.no/categories/salvie