Snøkvarts

Syn: Melkekvarts eller Hvit Kvarts


Denne steinen er ganske så tett opp til Bergkrystall, men forskjellen er at Bergkrystall er stort sett gjennomsiktig og kalles også for Klar Kvarts. Ofte kan man se spor av Snøkvarts i Bergkrystall.

Slipt Snøkvarts avbildet.

Snøkvarts kan variere fra klar hvit til matt hvit, avhengig av forekomsten de kom fra og den unike dannelsesprosessen. Gass og vann skaper denne hvite fargen.
Melkekvarts oppstår når klar kvarts krystallinske struktur møter forskjellige mineraler eller elementer i forekomsten. Teknisk sett er melkekvarts ganske enkelt klar kvarts med en mer ugjennomsiktig kropp.
Ren kvarts uten tilsetninger er helt gjennomsiktig og har ingen farge. Ofte forårsaker inneslutninger av væsker eller gasser en litt melkeaktig dis. Kvartsen får farge når den inneholder fargede mineraler eller utsettes for ioniserende stråling. Mulig da for eksempel en fiolett farge (ametyst), en gulaktig nyanse (Citrin) eller en rosefarging (rosenkvarts).

Snøkvarts er forbundet med uskyld og ro. Melkekvarts sies å hjelpe oss å se verden uten forutinntatte ideer eller fordommer. Det antas også å hindre oss i å bli overveldet av sterke følelser.
Denne krystallen virker i eliminering av de negative energiene og i den energiske bosettingen, hjelper til med å ta bort den fysiske trettheten og gir mer disposisjon. Det gir oss den støtten vi trenger for å lære leksjonene våre i livet og hjelper oss å frigjøre oss fra overdreven ansvar og begrensninger. Snøkvarts forbedrer berøring og samarbeid samt hjelper oss å tenke før vi snakker.

Krone Anheng av Snøkvarts i mystica.no

Mentalt har melkekvartsen en rensende og harmoniserende effekt. Man kjenner igjen f.eks. problemer klarere og kan rense dem, uten skade på miljø og familie.

Edelstenen er vanlig over hele verden og er derfor også nevnt i mange kulturer, for eksempel ritualer. Men også helbredende og magiske egenskaper har blitt tilskrevet krystallen gjennom årtusener.
For de australske aboriginerne var kvartsen hellig og ble blant annet brukt i regnritualer. I gamle tider trodde man at kvartsen lever og tar en pust hvert hundre år.

I dag er troen på vitaliteten til kvarts blant healere fortsatt utbredt. Den eldgamle krystallen anses som klok og skal kunne kommunisere med mennesker som er åpne for budskapene deres. I edelstenshealing blir edelstenen derfor referert til som den «universelle krystallen» og «mesterhealeren».

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.

snøkvarts melkekvarts mystica
En Kvarts Geode er ofte en blanding av både Bergkrystall og Snøkvarts.https://www.mystica.no/products/kvarts-geode-krystaller-gram-stener-egenskap-betydning