Aventurin

Eng: Aventurine

Typer: Blå. Fersken, Grønn, Gul, Lilla, Oransje, Rosa, Rød og Svart Aventurin

Aventurin får sin farge fra Goetitt, Hematitt og Pyritt fra sin struktur. Navnet Aventurine er fra italiensk ‘en ventura’, som betyr ’til formue’.

Aventurin Grønn slipt stein i mystica.no

Aventurin er en stein av velstand. Det styrker lederskapskvaliteter og besluttsomhet. Fremmer medfølelse og empati. Oppfordrer utholdenhet.

Erfaring fra brukere og Terapeuter:

FERSKEN AVENTURIN:
Fremmer ro, kreativitet og tålmodighet. En flott stein for kunstnere, forfattere, musikere og skuespillere, da det forbedrer kreative visualiseringer og beslutningsprosesser. Det er også fysisk gunstig for seksuelle organer og er en flott krystall for helbredelse av sakral chakra.

Link til mange forskjellige Aventurin produkter: https://www.mystica.no/categories/aventurin

GRØNN AVENTURIN:
Kan gi hell i både kjærlighet, arbeide og pengesaker.
Det hevde at den gir balanse i den mannlige og den kvinnelige energien.

GUL AVENTURIN:
Kan forminske vrede og surmuleri. I følge gamle skrifter kunne stenen bli brukt mot sultfornemmelse, stress, problemer med milt, lever og bukspyttkjertel.

LILLA AVENTURIN:
Det forbedrer perspektivet, som gjør det mulig å produsere gode resultater fra en dårlig situasjon. Lilla aventurin fremmer psykisk bevissthet, forsterker motivasjon, og støtter deg til å leve som ditt autentiske selv.

ROSA AVENTURIN:
Stenen kan gi deg pågangsmot og lette balansen og likevekten mellom det følelsesmessige, det fysiske og det åndelige.

SVART AVENTURIN: Svart Aventurin har samme energi som obsidian, og kan brukes som et alternativ hvis ønskelig. Svart aventurin er en svart, ugjennomsiktig stein som inneholder små flekker av pyritt som gir det en metallisk iridescens, noe som gjør det glitrende i lyset, nesten som om det inneholdt glitter. Selv om aventuriner kan komme fra hele verden, er svart aventurin en nylig gjenoppdaget stein som kommer fra en liten gruve i Ontario, Canada. Tidligere ble det brukt av de innfødte folkene i Canada, men i moderne tid har det vært en ganske uklar stein til nylig da en ny lomme ble åpnet.

FRA WIKIPEDIA:
Aventurin er en form for kvarts, karakterisert ved sin translukens og tilstedeværelsen av platy mineral inneslutninger som gir en glitrende eller glitrende effekt betegnet aventurescence. Den vanligste farge av aventurin er grønn, men den kan også være oransje, brun, gul, blå eller grå. Krombærende fuchsite (en rekke muskovittglimmer) er den klassiske inkluderingen, og gir en sølvgrønn eller blå glans. Appelsiner og brune er tilskrevet hematitt eller goetitt. Fordi aventurin er en stein, varierer dens fysiske egenskaper: dens spesifikke tyngdekraft kan ligge mellom 2,64-2,69 og dens hardhet er noe lavere enn enkeltkrystall kvarts på rundt 6,5. Aventurin (ukjent skala) Aventurin feldspar eller sunstone kan forveksles med oransje og rød aventurin-kvartsitt, selv om den tidligere er generelt av høyere gjennomsiktighet.

Link til mange forskjellige Aventurin produkter: https://www.mystica.no/categories/aventurin

FUNN:
Størstedelen av grønn og blågrønn aventurin stammer fra India (spesielt i nærheten av Mysore og Chennai) . Kremaktig hvitt, grått og oransje materiale finnes i Chile, Spania og Russland. Det meste materialet er skåret inn i perler og figurer med bare de finere eksemplene utformet i cabochons, som senere blir satt i smykker.