Rhodonitt

Eng: Rhodonite

Stenen for å ta vare på forhold…En følelsesmessig byggestein..
Navnet er hentet fra det greske ordet som betyr «rose rød». (Rhodos betyr roseaktig)

Rhodonitt er en følelsesmessig stein, en som fjerner følelsesmessige sår og arr fra fortiden, og det nærer kjærligheten. Det stimulerer, rydder og aktiverer hjertet. … Rhodonitt hjelper til i tilfeller av emosjonell selvødeleggelse og misbruk. Det oppmuntrer til uselvisk selvelskelse og tilgivelse.

Rhodonitt er kjent som redningssteinen og hjelper deg å helbrede dine relasjoner.

Rhodonitt..

Rhodonitt er en god stein som hjelper deg med å helbrede og balansere kroppen. Når du går gjennom fysisk helbredelse, følelsesmessig balansering, økonomisk gjenoppretting eller sorgutvinning, minner denne steinen deg om at det er viktig å ta deg tid til å gjenopprette etter «kampen». Gjenopprettingstid er nødvendig for å gjenopprette balansen, slik at den ikke resulterer i fremtidig sykdom eller ubalanser.

RHODONITT RHODONITE POLERT KRYSTALL MINERAL STENSMYKKE STEN EDELSTEN EGENSKAP HEALING CHAKRA KJØP NETTBUTIKK MYSTICA
Rhodonitt i slipt utgave i mystica.no

Rhodonitt er et silikat av mangan og forekommer av og til som en gjennomsiktig til semi-ugjennomsiktig krystaller, men danner vanligvis som kompakte masser i rosa, røde og rosa farger med brun og rød mottling og flekker av svart veining på grunn av oksydasjon av mangan. Det ble en gang utvinnet i den russiske Uralfjellene og er nå funnet i Sverige, Australia, India, Madagaskar, Mexico, Sør-Afrika, Brasil, Canada og USA.

rhodonitt rhodonite armbånd steinsmykke bracelet mineral smykke krystaller beskrivelse egenskap norsk butikk mystica kjøpe
Rhodonitt som armbånd i mystica.no

Rhodonitt har blitt brukt i mange år som en dekorativ stein og til pigment. I jern- og mangangruvene på Pajsberg i nærheten av Filipstad og Långban i Värmland, Sverige, opptrer små, briljante og gjennomsiktige krystaller (pajsbergitt) og klyvemasser. Fowlerite oppstår som store, grove krystaller, noe som ligner rosa feldspar, med franklinitt og sinkmalm i granulær kalkstein på Franklin Furnace i New Jersey. Rhodonitt er den offisielle edelstenen til Commonwealth of Massachusetts.

engelsmykke rhodonitt rhodonite smykke stensmykke mineral silikat krystall egenskap chakra healing kjøpe mystica butikk
Med lite oksydasjon i stenen kan man lage engelsmykker av Rhodonitt. Mystica.no

Andre navn for rhodonitt inkluderer «mangan spar» og «manganolitt».

Det sorte i stenen skyldes oksydasjon av mangan.

Rhodonitt anses som en sjelden sten da den ikke er funnet mange steder.. Høykvalitets utgaver av Rhodonitt selges for store summer..

Det er ikke enkelt å lage slipte utgaver av stenen. Det skyldes ulik hardhet på det sorte og det røde i stenen. Stenen brukes sjeldent til smykker grunnet dette..

Hardhet: 5,5-6,5

Kjemisk klassifisering: Silikat


Tekst er hentet fra Mystica og Wikipedia