Tree of Life

Livets rytme – Fortid-Nåtid-Fremtid-Udødelighet-Fruktbarhet

Du er aldri alene..Du blir passet på og du er en del av ALT. Det er Circle of life. Eller Tree of life.

Et tre som ikke vokser ordentlig, vil få hjelp av nærliggende trær til å vokse. Via røttene omfordeles næringen. Noen ganger betyr det over tid døden for det største treet. Men slik er livets syklus.

Yggdrasil – Livets tre. Treet som strekker seg rundt hele jorden og har forgreininger til himmelen og underverdenen. Livets tre er beskrevet i alle religioner. Hva symboliserer det egentlig? Alle religioner er iallefall enige om at Livets tre symboliserer en viktig del i deres liv.

tree of life livets tre

Livets tre i forskjellige religioner og åndelige tradisjoner
Livets tre er et kraftig symbol som har eksistert i århundrer og over hele verden i forskjellige religiøse og åndelige tradisjoner.

Livets tre, det gamle Iran
I iransk mytologi er det flere hellige vegetabilske ikoner knyttet til liv, helbredelse og evighet. Som vokter av planter, trærne og udødelighet.

Livets tre, Baha’i Tro
Begrepet livets tre vises i skriftene til Bahá’í-troen, der det kan referere til manifestasjonen av Gud, en stor lærer som vises for menneskeheten fra alder til alder.

Livets tre, buddhisme
I følge buddhistisk tradisjon er Bodhi-treet, eller Bo-treet, treet (Ficus religiosa) som prins Siddharta satt under da han oppnådde opplysning for rundt 2.500 år siden i Bodh Gaya, India, og ble dermed Buddha (Den våkne) .

Livets tre, Kina
I kinesisk mytologi skildrer ofte en utskjæring av et tre av livet en feniks og en drage, der dragen ofte representerer udødelighet. En taoistisk historie forteller om et tre som produserer en fersken av udødelighet hvert tredje tusen år, og alle som spiser frukten vil få udødelighet.

Livets tre, Europa
Antoine-Joseph Pernety, en berømt forfatter og alkymist på det attende århundre, identifiserte livets tre med livets Elixir og filosofen stein.

Livets tre, germansk paganisme og norrøn mytologi
I germansk hedendom spiller trær en fremtredende rolle, og vises i forskjellige aspekter av overlevende tekster og til og med i deres guders navn. Livets tre vises i norrøn religion som Yggdrasil, verdens treet som utvides gjennom 9 riker, og som inneholder de 3 magiske kildene til alt liv: kilden til visdom og kunnskap, kilden til fortid, nåtid og fremtid, og kilden til rom , selve kosmos.

Livets tre, Islam
Trær spiller også en viktig rolle i Koranen. Datopalmen nevnes rundt 20 ganger og beskrives som kommer fra paradis og helbrede giftstoffer. Det er treet som Maria – ifølge Allah – fødte Jesus under. Om oliventreet er skrevet: «Det viste den rene elven i livets vann, tydelig som krystall, som kommer fra tronen til Guds lam. Midt på veien og over elven vokser livets tre som blokkerer tolv kurver med frukt hver måned. Og bladene på dette treet tjener til å helbrede folket. «

Livets tre, Mesoamerica – mayakulturen
Blant mayaene ble det sentrale verdenstreet unnfanget som eller representert av et ceiba-tre. Det representerer aksen mundi, det stabile sentrum av universet.

Livets tre, jødedom
Livets tre er nevnt i 1 Mosebok. Det mest kjente treet i Edens hage er kunnskapen om kunnskap om godt og ondt, hvorfra Adam og Eva spiste og fikk dem til å bli utvist fra paradis. Jødedommen nevner også livets tre eller sjelenes tre. Dette treet produserer sjeler og dermed livet selv.

Livets tre, Native America
Livets tremotiv er godt til stede i indianere tradisjoner, inkludert Ojibway-kosmologien. Livets tre representerer alt som lever på denne planeten og i universet. Det ‘slår’ livets rytme, dag etter dag, år etter år, liv etter liv. Innfødte amerikanere setter stor pris på alt som lever og er mestere når det gjelder å holde balansen mellom deres egne behov og hva naturen gir.

Tekst er hentet fra Wikipedia, mystica og faglitteratur.