Onyx

Eller Onyks
Kjent og brukt i 1000vis av år..Nevnt i bibelen og brukt av Egypterne og fortidens grekere.

Med onyx vil du kunne treffe det riktige valget og den riktige beslutningen. Din beslutning.

Onyx gjør deg bestemt, gir styrke og støtter sentrering av energien din. 
Beskytter deg mot dårlig energi og svart magi.
Det er en beroligende stein, og er bra å ha på seg, spesielt i tider med følelsesmessig uro. Det er kjent for å hjelpe til med å frigjøre negativitet, så vel som å beskytte brukeren fra det ‘onde øye’. Black Onyx-edelstenen er for å hjelpe en person å komme over tidligere forhold, bevege seg ut av fortiden og begynne å leve i nåtiden. Noen av de viktige kreftene til denne steinen er intuisjon, fokus, balanse, positivitet, endring og beskyttelse. Eksperter har hevdet at alle som bærer denne edelstenen har full tilgang til disse kreftene, og at det hjelper å leve slik den skal leves.

Chakra: Rot

ONYX ONYKS ARMBÅND KRYSTALLER STEN STEIN KJØP HVOR NORSK NETTBUTIKK NEW AGE ALTERNATIV
Svart onyx armbånd i mystica.no

GEOLOGI
Onyx dannes når silika blir avsatt i lavagasshulrom. Dette resulterer i de unike bandene eller stripene som Onyx steiner vanligvis viser. Onyx er ofte en svart stein, men det er også Onyx steiner som er brune, rosa, røde og grønne. Det er også fargeløse Onyx-steiner.
Onyx refererer først og fremst til den parallellbåndede variasjonen av silikatmineral-chalcedony. Agat og onyx er begge varianter av lagdelt chalcedoni som bare skiller seg i form av båndene: agat har buede bånd og onyx har parallelle bånd. Fargene på bandene varierer fra hvit til nesten alle farger.
Svarte Onyx-steiner er tilgjengelige i rent svart, da de varmes opp og poleres.
Vanligvis inneholder prøver eller onyx bånd eller svart og / eller hvitt. Onyx, som et beskrivende begrep, har også blitt brukt på parallelle båndvarianter eller alabaster, marmor, obsidian og opal, og misvisende på materialer med kontortert bånd, for eksempel «Cave Onyx» og «Mexican Onyx».

sort svart onyx krystaller sten stein egenskap behandling alternativ nettbutikk mystica kjøp nær deg norge
Svart Onyx i slipt form i mystica

Onyx kommer fra latin (eller samme stavemåte), fra det greske ὄνυξ, som betyr «klo» eller «fingernegl». Onyx med kjøttfargede og hvite bånd kan noen ganger ligne en negl.

Onyx er dannet av band eller chalcedony i vekslende farger. Det er kryptokrystallinsk, bestående av fine innvekster eller silikamineralene kvarts og moganitt. Bandene er parallelle med hverandre, i motsetning til mer kaotisk banding som ofte oppstår i agater. Sardonyx er en variant der de fargede båndene er sard (røde nyanser) snarere enn svarte. Svart onyx er kanskje den mest kjente sorten, men er ikke så vanlig som onyx med fargede bånd. Kunstige behandlinger har blitt brukt siden antikken for å produsere både den svarte fargen i «svart onyx» og de røde og gule i sardonyx. De fleste «svart onyx» på markedet er kunstig farget.

FUNNSTEDER
Onyx er en edelsten som finnes i ulike regioner i verden, inkludert Yemen, Uruguay, Argentina, Australia, Brasil, Canada, Kina, Tsjekkia, Tyskland, India, Indonesia, Madagaskar, Latin-Amerika, Storbritannia og forskjellige stater i USA.

HISTORISK BRUK
Det har en lang historie med bruk av hardstone-utskjæring og smykker, der det vanligvis kuttes som en cabochon eller i perler. Det har også blitt brukt til intaglio- og hardstone-komograverte perler, der bandene gjør bildet i kontrast til bakken. Onyx ble brukt i Egypt allerede i det andre dynastiet for å lage skåler og andre keramikkvarer. Bruk av sardonyx fremgår av kunsten på Minoisk Kreta, særlig fra de arkeologiske utvinningene på Knossos. Brasiliansk grønn onyx ble ofte brukt som sokler for art deco-skulpturer opprettet på 1920- og 1930-tallet. Den tyske billedhuggeren Ferdinand Preiss brukte brasiliansk grønn onyx til basen på flertallet av sine chryselephantine skulpturer. Grønn onyx ble også brukt til brett og pinnedisker – produsert hovedsakelig i Østerrike – ofte med små bronsedyr eller figurer festet.
Onyx er nevnt i Bibelen mange ganger. Sardonyx (onyx der hvite lag veksler med sard) er også nevnt i Bibelen.

De gamle romerne gikk inn i slaget med amuletter eller sardonyx inngravert med Mars, krigsguden. Dette antas å være skjenket mot i kamp. I renessanse-Europa antas å bære sardonyx gi veltalenhet. En tradisjonell persisk tro er at det hjalp mot epilepsi. Sardonyx ble tradisjonelt brukt av engelske jordmødre for å lette fødselen ved å legge den mellom mors bryst.

sardonyks sardonyx onyx krystaller steiner egenskap historie betydning healing nettbutikk mystica norsk slipt tromlet smykke
Sardonyks som slipt sten i mystica.no

Tekst hentet fra Wikipedia, Mystica og faglitteratur.