Jaspis Rød

Jaspis betyr farge eller flekket…Jaspis er nevnt i Bibelen under Johannes Åpenbaring…
Prøv å finne en ensfarget jaspis..Ikke lett..
Grunnen til at det finnes så mange varianter av Jaspis, skyldes at i tillegg til basismineralet Silisiumoksid, så kan Jaspis inneholde opptil 20 andre mineraler.
Rød Jaspis er ganske så enfarget(men har gråsorte Hematitt inklusjoner) og man kan se «spor» av Rød Jaspis i de fleste Jaspis steiner.

Ordet jaspis kommer via latin iaspis fra gresk ἴασπις, íaspis, som opprinnelig betyr «[farge]flekket stein». Dette ordet stammer i sin tur fra et orientalsk språk, kanskje fra gammelegyptisk eller persisk (yashp).

Rød Jaspis XL i www.mystica.no
Rød Jaspis Lommestein som er polert ekstra nøye

Rød Jaspis er rapportert å øke følelsesmessig fokus og balanse. En stein av fysisk styrke, vitalitet som kan hjelpe med å stabilisere ens energi. Denne vakre pasjonsrøde steinen kan bidra til å forbedre ens utholdenhet og utholdenhet og kan arbeide over tid for å øke mengden chi, eller livskraft, i ens energiske felt. Den fokuserer på å styrke rotchakraet og ens forbindelse til jorden.
Har du behov for å «jorde» deg mer enn normalt, bland Jaspis Rød, Hematitt og Lava: Putt under puten din når du skal sove. Sov litt på det:)
Dette er en litt «treg» stein som trenger din tålmodighet for å virke. Over tid kan Rød jaspis forbedrer hukommelsen om drømmer eller andre indre opplevelser. Rød Jaspis gjør arbeidet sitt gradvis, men det gir fordelen at gevinstene man oppnår er mer permanente enn de man oppnår med andre steiner eller andre metoder .

Rød Jaspis finnes over hele verden og hovedlandene er India, Russland, Brasil, Frankrike, Tyskland og USA. Altså en rimelig halv-edelsten, men akk så flott og unik. Og en annen ting med store forekomster er at det er ingen vits i å lage «fake» Rød Jaspis:)
Rød Jaspis kan man også finne mange plasser i Norge. Deriblant Bømlo og Meldal.


Hardhet: 7
Vibrasjon: 6
Chakra: Rot & Sakral.

Tekst hentet fra Wikipedia, Faglitteratur og Mystica.no