Serpentin

Eng: Serpentine- Serpentinite

Jordsteinen som herder ditt psykiske skall.. Anses som en flott healersten

Serpentin inneholder mye bundet vann..

serpentin krystall sten stein egenskap healing spådom stenkort mystica butikk nær deg mineral
Serpentin anheng i mystica.no

Serpentin er beroligende mot den følelsesmessige kroppen, slik at du kan frigjøre frykten for forandring og gjøre deg klar til å se fremover i fremtiden med forventning og spenning.

Serpentin har noen ganger en dypgrønn farge, men like ofte er den en lys eller lysegrønn. Serpentinstein er utmerket for å utvikle en distinkt indre ro som gjør deg urørt av negativ energi.
I stedet for at denne steinen «suger opp» den dårlige energien fra deg som en magnet, vil den herde ditt psykiske «skall» og gjøre det umulig for den dårlige energien å gjennomsyre.

Serpentinsteinen har en sterk energi kjent for å stimulere til oppmuntring av kundalini-energiene. Hvis du føler at det kan være blokkeringer i noen av dine chakraer, er denne steinen et nyttig hjelpemiddel.

Serpentin, som forbinder en med naturen, er en jordstein som hjelper med meditasjon og åndelig utforskning. Serpentin, som symboliserer guddommelig kraft og visdom, åpner en vei for at kundalini-energien kan øke og føre til forening med det guddommelige og forbedrer kreativiteten. Serpentin hjelper med å hente frem visdom og hjelper til med å huske tidligere liv.


Serpentin er et generelt navn for en gruppe nær beslektede metamorfe bergarter som er gjennomskinnelige til ugjennomsiktig, voksaktig seig, fibrøs og ofte forekommer i årer. Disse mineralene har i hovedsak samme kjemi, men noen ganger en annen struktur. På grunn av mineralsammensetningen er healingsegenskapene til disse variantene de samme.

Et av de vakreste eksemplene på Serpentine er kjent som Atlantisitt, det er gulgrønt til grønt serpentin inkludert i lilla stichtitt. Denne steinen finnes i Australia og Russland.

Serpentin blir ofte forvekslet med Jade, da de begge har samme farge og tekstur. Serpentinfarger går fra gjennomskinnelig grønt til gulgrønt, gult, blekgrønt, grågrønt, mørkegrønt og blandet med brunaktig svart eller lilla inneslutninger. Serpentin er et magnesium, jern, silikathydroksid.
Serpentin forekommer på følgende steder: Russland, Sveits, USA og Canada.

GEOLOGI
Serpentin er en gruppe på tre mineraler, antigoritt, krysotil og Lizarditt. I Norge finnes det hovedsakelig antigoritt, men på verdensbasis er krysotil det vanligste. Serpentin dannes ved nedbrytning av det lett nedbrytbare mineralet Olivin på temperaturer under ca. 500°C. Bergarter med serpentin som hovedmineral kalles Serpentinitt. Krysotil brukes til asbest.(våre Serpentin-steiner er ikke Krysotil..)
Serpentinite er en bergart som er sammensatt av en eller flere serpentingruppemineraler, navnet stammer fra likheten i steinens struktur og huden til en slange. Mineraler i denne gruppen, som er rike på magnesium og vann, lys til mørkegrønn, fet utseende og glatt følelse, dannes av serpentinisering, en hydrering og metamorf transformasjon av ultramafisk bergart fra jordens mantel.

serpentin stichtitt krystaller mineral sten stein lommestein anheng smykke egenskap healing nær deg butikk norsk
Serpentin med Lilla Stichtitt

Dekorativ stein brukt i arkitektur
Karakterer av serpentinitt som er høyere i kalsitt, sammen med den antikke Breccia Serpentin, har historisk blitt brukt som dekorative steiner for deres marmorlignende egenskaper. College Hall ved University of Pennsylvania er for eksempel konstruert av serpentin. Populære kilder i Europa før kontakt med Amerika var den fjellrike Piemonte-regionen i Italia og Larissa, Hellas.

Serpentinitt har en betydelig mengde bundet vann, og inneholder derfor rikelig med hydrogenatomer som er i stand til å bremse nøytroner ved elastisk kollisjon (nøytronterminaliseringsprosess). På grunn av det kan serpentinitt brukes som tørt fyllstoff i ståljakker i noen utførelser av kjernefysiske reaktorer. I RBMK-serien ble det for eksempel brukt til toppstråleskjerming for å beskytte operatører mot rømming av nøytroner.

Hardhet: 2,5 – 3,5


Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur