Ørelys – Hvordan og hvorfor bruke det

Hva er ørelys?
Ørelysning er en enkel naturopatisk terapi som også kan brukes hjemme. Plassert i inngangen til øregangen, øker det brennende ørelysets varme og den svake vibrasjonen i luften inne i lyset øker blodsirkulasjonen og har en gunstig effekt på øre-, nese- og halsområdet. Det er viktig å nevne at ørelysning er en veldig avslappende opplevelse som kan lette stresssymptomene.

ANSVARSFRASKRIFT: Ørelysning er en komplementær terapi, og den erstatter ikke profesjonell medisinsk rådgivning. Hvis du er i tvil om helsen din, kan du kontakte din fastlege, terapeut eller farmasøyt.

Ørelys ear candle nettbutikk artikkel om bruk av ørelys
Eksempel på Ørelys behandling

Hvordan er lysene laget?

Ordet «ørelys» er litt misvisende fordi det ikke er som et tradisjonelt lys. Ørelyset er hult, det har ikke en veke, og det er laget av bomullstøy dyppet i en blanding av bivoks og mineralvoks. Effekten av lyset kan forbedres ved bruk av essensielle oljer. I dette tilfellet blir den indre overflaten av stearinlyset tilsatt essensielle oljer, eller de tilsettes voksblandingen.

Hva er ørelys gode for?

I tilfelle du ikke har helseproblemer, kan du bruke den til å slappe av og det hjelper naturlig å fjerne ørevoks. Ørelysets milde varme og damper gjør at ørevoksen blir myk og utvider seg slik at den fjernes naturlig i løpet av få dager. Ørelysning kan være nyttig i tilfelle øreproblemer, luftveisproblemer, forkjølelse eller stresssymptomer.

Hvor lenge har ørelys blitt brukt?

I følge visse kilder kan bruken av ørelys stamme fra antikken. Det vi vet nøyaktig, er at ørelys eller ørekjegler laget av blader av urter, bark eller tekstil, har blitt brukt i folkemedisinen i århundrer. Denne tradisjonelle legemetoden brukes av noen sibirske stammer i dag også.

Ørevoks i ørelyset, eller hva trekker ørelyset frem?

Først av alt: ørelyset trekker ikke frem noe. Det er den mest populære misforståelsen rundt ørelysning, at stearinlyset trekker ut ørevoks, bakterier etc. fra øret, og det er bare ikke sant. Ørelyset er ikke i stand til å produsere denne typen vakuum. Det stemmer at luftsøylen beveger seg forsiktig inne i stearinlyset, men denne lysvibrasjonen er bare nok til «massasje» av trommehinnen og for å stimulere ørets energipunkt. Ørelysning kan bidra til ørets hygiene og helse, men det trekker ikke ut eller suger ut noe.

Hva er det hvite støvet og vokslignende materialet i ørelyset etter behandlingen?

Disse materialene er forbrenningsrester fra ørelyset (voks og bomull). I følge visse terapeuter kan dette indikere helseproblemer i øret, vi foreslår å konsultere en naturopat for ytterligere informasjon. Så restene kommer ikke fra øret.

Hvor ofte kan jeg få ørelys?

Ørelys Propolis i mystica nettbutikk norge med norsk lager
Ørelys Propolis i mystica.no

Antall behandlinger varierer individuelt. Hvis du er sunn, er det nok for en avslappende eller ørerensende behandling per måned. Ved helseproblemer trengs en behandling per øre daglig. Du må behandle begge ørene fordi det er et par organer og delene av hulromssystemet er nært beslektet. Du kan ha en daglig behandling i fem – syv dager, så må du ha en uke fri. Hvis problemene dine ikke blir bedre over lengre tid, kan du kontakte legen din.

Får du vondt i øret?

En riktig behandling med ørebelysning gjør aldri vondt. Du må ikke legge stearinlyset for dypt i øret, og vi foreslår at du følger instruksjonene. Ørelysning er en beroligende og avslappende prosess. Hvis det oppstår noen form for ubehag eller smerte under behandlingen, må det stoppes umiddelbart.

Kan jeg gjøre ørelysning på meg selv?

Det anbefales ikke å foreta ørelysebehandling på oss selv. Vi foreslår å spørre en person som tenner stearinlyset, setter det på riktig sted i øret, holder lyset i riktig stilling under brenning og tar det ut etter behandlingens slutt. VENNLIGST IKKE bruk ørelys på deg selv.

Hvor lang tid er ørelysebehandlingen?

En behandling med hele ørelysene tar omtrent 30-45 minutter. Brennetiden til ett ørelys er omtrent 12 minutter, og begge ørene må behandles.

Er det noen spesielle instruksjoner under og etter ørelysning?

Ettersom ører er sammenkoblede organer foreslår vi å behandle begge ørene under en behandling. Det er viktig å holde instruksjonene og de grunnleggende brannsikringsreglene. Vi foreslår å holde ørene tørre og varme i 24 timer etter behandlingen, så det er ikke tilrådelig å dykke eller svømme og prøv å unngå trekk.

Kan jeg gjøre ørelysning på barn?

Barn har ofte øreproblemer eller andre øreproblemer. Det er dannet ørelys for å være ideelle for behandling av barn, men i tilfelle av alvorlige eller kroniske problemer foreslår vi at du alltid konsulterer legen din. Vi anbefaler imidlertid å behandle barn bare hvis de kan ligge i ca. 15 minutter (det er enklere hvis f.eks. man forteller dem en historie under behandlingen) og at de forstår at de ikke får lov til å ta på lyset under behandlingen. Det anbefales ikke å bruke ørelys på barn under 3 år.

Er kvaliteten på ørelyset viktig?

Ja, ørelys av høy kvalitet er laget av naturlige ingredienser, de leveres med sikkerhetstilbehør. Disse produktene gir en tryggere og behagelig behandling. I følge ekspertene styrker selve håndarbeidet, de naturlige ingrediensene, bivoks, essensielle oljer, naturlige fargestoffer lysets gunstige bioenergiske effekt.

Bør jeg behandle begge ørene eller bare den som gjør vondt?

Ettersom ørene er sammenkoblede organer og bihulene våre er koblet sammen og danner et system, foreslås det å behandle begge ørene samtidig.

Kan jeg bruke ørelysene på andre deler av kroppen?

Det er ikke forbudt å bruke ørelysene på andre deler av kroppen, men vi foreslår å bruke spesielle kroppslys til denne typen terapi.

Ørelys er designet for å passe inn i øregangen. Kroppslysene har større diameter, med lengre brennetid, så disse passer bedre til behandling av akupunkturpunktene.

Hva er forskjellen mellom ørelys og «navlelys»?

Vi foretrekker å bruke lyset til nominasjonsorganet. De to stearinlysene har de samme ingrediensene og formen, men størrelsen er forskjellig: kroppslyset er større med lengre brennetid. Som navnene deres indikerer at ørelys brukes i øret, kan kroppens stearinlys brukes på andre deler av kroppen, på akupunkturpunkter (punkter på meridianene, energikanalene i akupunktur) eller i navlen.

Hvilke gunstige effekter har ørelyset?

 • Trykket i øret og bihulene reduseres
 • Forbedrer hørselen
 • Hjelper med å fjerne ørevoks på en naturlig måte
 • Forbedrer balanseproblemer
 • Hjelper med å lindre tinnitus (øresus)
 • Beroliger kløe
 • Hjelper med å helbrede ørebetennelser, betennelser
 • Beroliger hodepine i forbindelse med øret
 • Generell beroligende, avslappende effekt
 • Forkjølelse, katarr, hodepine, sår hals
 • Høysnue, allergi
 • For alle som: jobber ute eller på støvete steder, flyr regelmessig, driver med vannsport

Når skal ørelys ikke brukes?

 • På barn under 3 år
 • Ved allergi mot ingrediensene
 • Ved øre svulster, cyste
 • Ved infeksjon eller betennelse i det ytre øret
 • Etter øreoperasjon

Tekst er hentet fra produsenter av Ørelys og faglitteratur på nett.