Sandalwood

Norsk: Sandeltre

Sandeltre er et tre av trær i slekten Santalum. Skogen er tung, gul og finkornet, og i motsetning til mange andre aromatiske skoger beholder de sin duft i flere tiår. Sandeltreolje er hentet fra skogen for bruk. Sandeltre er mulig det nest dyreste treet i verden, etter afrikansk blackwood. Både treet og oljen produserer en særegen duft som har vært høyt verdsatt i århundrer. Følgelig har arter av disse sakte voksende trærne blitt overhøstet i det siste århundre.

ET TYPISK SANDALWOOD PRODUKT:

Sandalwood urterøkelse Resin: https://www.mystica.no/products/resin-sandalwood-herbal

sandeltre resin røkelse incense sandalwood kjøp norsk nettbutikk artikkel

Sandeltre (Pterocarpus soxii) røkelsepulver(resin) fra Afrika. Denne typen røkelse brukes i rensningsritualer, som eliminering av negativ energi som kan blokkere energiflyten, i boarealet og i en persons aura. Utmerket røkelse for meditasjon og sjamans ritualer.

Sandaltre er mellomstore hemiparasitic trær, og en del av den samme botaniske familie som europeisk misteltein. Kjente medlemmer av denne gruppen er indisk sandeltre (Santalum album) og australske sandeltre (Santalum spicatum); andre i slekten har også velluktende tre. Disse finnes i India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Australia, Indonesia, Hawaii og andre Stillehavsøyene.

Røkelsespinner av Sandalwood

Røkelse sandeltre sandalwood incense duftpinner kjøp norsk nettbutikk kongerøkelse salvie
Blant de mest populære røkelsene..

Sandalwood røkelse leveres av 100vis av forskjellige produsenter. Vi fremhever alltid Japanske Nippon Kodo som har Sandalwood i serien Morning Star. I 2004 ble det i Danmark foretatt en vitenskapelig undersøkelse på hvilken røkelse som var renest(minst avgasser m.m.) Morning Star vant:)

MORNING STAR SANDALWOOD
Den absolutt mest solgte røkelse i Skandinavia, og når man dufter til denne fine japanske røkelsen er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. En meget ren og fin duft av sandeltre, som er det foretrukne røkelsesmateriale i Japan til te-seremonier, zen-meditasjoner og til å rense og fjerne dårlige energier i et rom. I zen anvendes duften tradisjonelt til å bevare oppmerksomheten i meditasjon og til å høyne den spirituelle energi.

Den guddommelige duft.
Duften av sandeltre (sanskrit: candanam) sies i Østen å bringe en i tettere kontakt med det guddommelige. I Buddhismen anvendes duften tradisjonelt til å bevare oppmerksomhet i meditasjon og høyne den spirituelle energi. Den essensielle oljen er meget dyr i sin rene form, og den inngår bl.a. i ayurvedisk medisin til behandling av angst og nervøsitet. Sandalwood er en av de populæreste råvarer i japansk røkelse.
Link til produktet: https://www.mystica.no/products/sandalwood-morning-star-incense-200-sticks2-rokelse-mystica

Selv sandeltre trær i India, Pakistan og Nepal er statlig eid og innhøstingen er kontrollert, er mange trær ulovlig hogd ned. Sandeltre oljeprisen har steget til $ 2000 per kg nylig.

Rød Sandeltre er endemisk i Seshachalam, Veliganda, Lanka Mala, og Palakonda hill områder, fordelt på bydelene Kadapa, Chittoor, og Kurnool i Rayalaseema regionen og deler av Nellore og Prakasam, Andhra Pradesh, Mysore regionen Karnataka (tidligere Mysore State), og Marayoor skogen i Kerala, Sør-India, er høy kvalitet.

Nye plantasjer ble opprettet med internasjonal hjelp i Tamil Nadu for økonomisk utnyttelse. Kununurra i Vest-Australia, er indisk sandeltre dyrkes i stor skala. Denne arten er den viktigste kilden til sandeltre brukes i kommersiell oljeproduksjon og må ikke forveksles med West Indian Sandeltre, Amyris balsamifera.S. ellipticum, p freycinetianum, og S. paniculatum, Hawaii sandal ( ‘Iliahi), som ble anvendt og betraktes som høy kvalitet. Disse tre artene ble utnyttet mellom 1790 og 1825 før tilførselen gikk tom for trær (en fjerde art, S. haleakalae, det skjer bare i sub-alpine områder og ble aldri eksportert). Selv om S. freycinetianum og S. paniculatum er relativt vanlig i dag, har de ikke fått tilbake sin tidligere overflod eller størrelse, og S. ellipticum er fortsatt sjeldne.

sandeltre olje eterisk prima vera essential oil oils nettbutikk norsk mystica
Vår dyreste olje..599,-..

S. spicatum brukes av aromatterapister og salver. Oljekonsentrasjonen skiller seg vesentlig fra andre Santalum arter. I 1840-årene, var sandeltre Western Australias største eksportvare. Olje som destilleres for første gang i 1875, og ved begynnelsen av det 20. århundre, produksjon av Australian sandeltre olje som intermitterende. Men i slutten av 1990, har Western Australian sandeltre olje hatt en vekkelse og innen 2009 hadde en topp på mer enn 20.000 kg (44 000 pund) per år – mye av dette gikk til parfymeindustrien i Europa. Selv om den samlede produksjonen har gått ned, innen 2011, går en betydelig andel av sin produksjon til skråtobakk industrien i India sammen med indisk sandeltre – tyggetobakk-markedet er det store største markedet for både oljer i 2012. Andre arter: Kommersielt, diverse andre arter, som ikke hører til Santalum arter, som brukes som sandeltre. Ulike urelaterte planter med tilsvarende duftende tre eller olje inkluderer: Adenanthera pavonina – sandeltre tre, rød eller falsk røde sandeltre Baphia nitida – camwood, så kjent som afrikansk sandeltre Eremophila mitchellii – sandeltre; falsk sandeltre (dvs. sandalbox) Myoporum platycarpum – sandeltre; falsk sandeltre Myoporum sandwicense – drittsekk sandeltre, falsk sandeltreOsyris lanceolata – African sandeltreOsyris tenuifolia – East African sandeltre

En del av teksten er hentet fra Wikipedia