Dalmatiner

Dalmatisk stein, også referert til som dalmatisk jaspis, er et hvitt feltspat-kvartsmineral med svarte prikkede inneslutninger og brune flekker av Jernoksid. Disse prikkene ble antatt å ha vært turmalin, men nyere studier har antydet at de er mineralet Arfvedsonite. Det antas at dalmatisk stein bare krystalliserer i stor masseform.

Leter du etter en edelsten som vil hjelpe deg å gjenvinne barndommens undring, nytelse og rampete? I så fall er den dalmatiske edelstenen du bør gå med. Med tanke på utseendet, er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor denne steintypen fikk navnet Dalmatiner:)
Ved å avdekke dine medfødte styrker og evner, inspirerer Dalmatiner ved å innse hvordan din unike innflytelse betyr uendelig mye. Den oppløfter ånden med enorm glede og positivitet, og inviterer deg til å bruke en følelse av barnlig undring og omfavne all skjønnheten, latteren og kjærligheten denne verden har å tilby. Tiden din på jorden er dyrebar, så hedre gaven det er å være i live og ha takknemlighet for reisen din så langt.

Dalmatiner er en stein som hjelper deg med å bryte ned barrierer som du har laget som beskyttelse rundt deg selv. Dalmatiner hjelper til med å jorde, sentrere og justere hver av energikroppene våre for å oppnå og opprettholde en følelse av balanse. Det styrker ånden og balanserer Yin og Yang-energiene. Dalmatiner hjelper til med å bryte ned barrierer vi har skapt rundt oss selv.

Dalmatiner kule i mystica.no

Dalmatiner steinen kommer fra Chihuahua området i Mexico.
Navnet Dalmatiner Jaspis har vært brukt i mange år da de trodde det var en Jaspis variant. Men Dalmatiner er mye enklere å slipe, er mykere og kan ganske enkelt farges til blå el. rød f.eks. I motsetning til Jaspis.
Dalmatiner er faktisk en magmatisk bergart, altså en stein med forskjellige mineraler. Jaspis er en mikrokrystallinisk variant av kvarts.

NB: Kjøper du en blå eller f.eks rød Dalmatiner, er den farget opp fra ekte Dalmatiner.

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur

Vakre skilpadder av Dalmatiner