Hematitt

Hematitt som slipt stein

Eng: Hematite

Også kalt for Blodsteinen. En del Hematitt er rød av farge eller bare røde streker og grekerne kalte den for Haima (blod). Og Hematitt betyr «blodrød» stein.
Jernoksid: Hardere enn Jern, men mye sprøere..
Falu Rød: Denne tradisjonelle svenske husfargen lages med de røde pigmentene fra Hematitt.
Mars: Forskere fra NASA har konkludert med at det finnes store forekomster av Hematitt på planeten Mars.

Hematitt som armbånd i mystica

Hematitt el. Blodsteinen kan styrke optimismen og arbeidsgleden.
Hematitt er den kraftigste edelstenen som skal brukes til jording. Det kan hjelpe deg med å fjerne forvirring og orientere deg mot praktisk handling i den virkelige verden. Det bringer energien av høyere bevissthet ned gjennom chakraene til roten din, og hjelper deg med å omdanne den energien til den fysiske virkeligheten.
Hematitt bidrar til å absorbere negativ energi og beroliger i tider med stress eller bekymring. Hematitt er en veldig beskyttende stein og er perfekt for å bære deg til å bli jordet i mange situasjoner. 
Hematitt har altså utmerket jording og balanserende energi. De har en veldig beskyttende energi og er gode for å hjelpe kvinner som mangler mot.
De er kraftige hjelpemidler for å stimulere sinnet, vil øke selvtilliten, viljestyrken og selvtilliten.

Chakra: Rot

GEOLOGI
Hematitt, er et vanlig jernoksid med formelen Fe2O3 og er utbredt i bergarter og jordsmonn. Hematitt krystalliserer seg i det rhombohedrale gittersystemet, og det har samme krystallstruktur som ilmenitt og korund.
Hematitt og ilmenitt danner en fullstendig fast løsning ved temperaturer over 950 ° C. Hematitt er farget svart til stål eller sølvgrå, brun til rødbrun eller rød. Variasjoner inkluderer nyremalm, martitt (pseudomorfer etter magnetitt), jernros og spekulitt (spekulær hematitt). Mens disse formene varierer, har de alle en rustrød strek. Hematitt er hardere enn rent jern, men mye mer sprøtt. Maghemite er et hematitt- og magnetitt-relatert oksydmineral.
Store avsetninger eller hematitt finnes i båndjernformasjoner. Grå hematitt finnes vanligvis på steder som kan ha stille, stående vann eller varme varme kilder, for eksempel i Yellowstone nasjonalpark i Nord-Amerika. Mineralet kan falle ut av vann og samles i lag i bunnen av en innsjø, vår eller annet stående vann. Hematitt kan også forekomme uten vann, vanligvis som et resultat av vulkansk aktivitet.
Hematittkrystaller av leirestørrelse kan også forekomme som et sekundært mineral dannet av forvitringsprosesser i jord, og sammen med andre jernoksider eller oksyhydroksider som goethite, er de ansvarlige for den røde fargen på mange tropiske, eldgamle eller ellers sterkt forvitrede jordsmonn.

Her ser man «rødheten» som kan forekomme i Hematitt

HISTORIE
Navnet hematitt er avledet av det greske ordet for blod αἷμα haima, på grunn av den røde fargen som finnes i noen varianter av hematitt. Hematittens farge egner seg til å bruke som pigment. Det engelske navnet på steinen er avledet fra mellomfransk hématite pierre, som ble importert fra Latin lapis haematites c. 1400-tallet, som stammet fra antikkens greske αἱματίτης λίθος (haimatitats lithos, «blodrød stein»).
Ocher er en leire som er farget av varierende mengder hematitt, som varierer mellom 20% og 70%. Rød oker inneholder uhydrert hematitt, mens gul oker inneholder hydrert hematitt (Fe2O3 · H2O). Den viktigste bruken av oker er for toning med permanent farge.
Den røde krittskriften til dette mineralet var en av de tidligste i historien til mennesker. Det pulverformige mineralet ble først brukt for 164 000 år siden av Pinnacle-Point-mannen, muligens til sosiale formål.
Hematittrester finnes også i graver fra 80 000 år siden. I nærheten av Rydno i Polen og Lovas i Ungarn er det funnet røde krittgruver fra 5000 f.Kr., tilhørende Linear Pottery-kulturen på Øvre Rhinen. Rike forekomster eller hematitt er funnet på øya Elba siden etruskerne.

HEMATOID KVARTS BERGKRYSTALL RØD HEMATITT KRYSTALLER STEIN MINERAL EGENSKAP BETYDNING JORDING ALTERNATIV BUTIKK NORSK
Kvarts med rød Hematitt i mystica.no

KVARTS MED RØD HEMATITT – HEMATOID KVARTS
Hematoid quartz er en veldig god jordingskrystall. Det vil roe og roe sinnet ditt, og gi deg tid til å behandle ting på riktig måte og sortere dem.
Det er en krystall som vil løse opp ubalansen og negativitetene i livet ditt og la deg glede deg over en mer balansert energi.Det vil inspirere til kreativ og original tenking, og det vil øke fokus og konsentrasjon.

Man finner Hematitt i en rekke steiner. Som f.eks Tigerøye med Hematitt, Jaspis Hematitt, Muggle/ Tigerjern m.m.

SORGSMYKKE
Hematittens popularitet innen smykker økte i England i løpet av den viktorianske tiden, på grunn av bruken i sorgsmykker. Visse typer hematitt eller jernoksydrik leire, spesielt armensk bole, har blitt brukt i forgylling. Hematitt brukes også i kunst som for å lage intagliograverte perler. Hematin er et syntetisk materiale som selges som magnetisk hematitt.

Tekst hentet fra Mystica, Wikipedia og annen faglitteratur.