Rhodocrositt

Eng: Rhodochrosite

Rhodocrositt som slipt stein i mystica.no

Rhodocrositt er kanskje enda vakrere enn Rhodonitt og man kan også lett forveksle den med Rosa Zoisitt. Men Rhodocrositt tilhører Kalsitt-familien og det gjør ikke Rhodonitt og Rosa Zoisitt.

Rhodocrositt er en ultranydelig, fra lys rosa til dyp bringebær-rosa eller rosenrød krystall som også kalles Stone of the Compassionate Heart. Det er den kjærlige edelstenen av kjærlighet og medfølelse. Rhodocrositt gir sann glede til ens liv, helbreder gamle sår og gjør det mulig å elske seg selv og andre ubetinget.

Åndelig sett, er Rhodocrositt en stein som integrerer fysiske og åndelige energier, stimulerer kjærlighet og lidenskap samtidig som den gir energi til sjelen. Rhodocrositt åpner hjertet, løfter depresjon og oppmuntrer til et positivt og muntert syn. Det forbedrer egenverdien og lindrer følelsesmessig stress.
Stenen blir også ofte kalt for «the merciful soul», en barmhjertig og uselvisk hengiven sjel, men den oppmuntrer også til å være det mot seg selv. Å ha kjærlighet til seg selv.. At man ikke glemmer seg selv i livet. En selvpleiende sten som gir overskudd til seg selv og dermed også de rundt brukeren. Et medfølende hjerte begynner alltid med å virkelig være i stand til å elske og ta vare på deg selv.

Rhodocrositt som armbånd

Ordet Rhodocrositt kommer fra de greske ordene for rose (rhodon) og farge (chroma). Det ble gitt dette navnet på grunn av sin rosa fargetone, forårsaket av jerninnholdet i steinen. Den kan også finnes i nyanser av rødt, lilla og rosa. Steinen har også vært kjent som «Inca Rose» steinen.

Funnsteder: Tyskland, USA, Sør-Afrika, Romania, Argentina, Peru, Russland, Spania m.m.
Hardhet: 3,5 – 4(kan derfor lett få riper)
Farge: Rosa, rød, hvite streker- med grønne/brune/sorte inklusjoner/flekker.
I Rhodocrositt opptrer bl.a. mangan, jern, magnesium og kalsium. Både utseende og farge kan være skiftende pga stadig skiftende mineralinnhold.

Hvordan rense Rhodocrositt

Ikke bruk vann. Rens på Selenitt eller bruk en klut. Og eventuelt smudging. Dette er en skjør stein og som smykkestein er den sjelden. Da den lett kan bli ødelagt.

Chakra: Hjerte & Solar Plexus
Bruk sammen med: Agat Blonde, Rosenkvarts, Agat Mos

Tekst er hentet fra Mystica & faglitteratur