Fluoritt Grønn

Eng: Fluorite (fluospar)

https://www.mystica.no/products/fluoritt-gronn-slipt-sten-tromlet-krystall-mineral-egenskap-healing-betydning-chakra

Trolig det mest fargerike mineralet av alle..

Er for myk til å kalles edelsten..Ikke bruk kniv på denne steinen. Da blir det riper.
Feilfri og Klar Fluoritt brukes i mikroskop og teleskop
Effektiv mot data og elektromagnetisk stråling.
Dette er en myk og skjør stein, så hvis du skal rense den, skyll en kort stund i lunka vann eller sett den i nærheten av røkelse som brenner. Den kan også lades ved å stå i nærheten av Bergkrystall. Hematitt avlader den.

Opprinnelsen til ordet «fluoritt» kommer fra det latinske ordet flux, som betyr å flyte om hverandre. Dette ordet refererer både til måten fluorittens farger ser ut til å skifte og blande seg i lyset, samt måten det fjerner blokkering av stillestående energi og fremmer energetisk flyt.

Grønn Fluoritt er nært forbundet med hjertechakraet. Grønn Fluoritt gir støtte for alt hjerte- og følelsesrelatert, og er perfekt for folk som sliter med hjertesorg eller sorg.
Regenerere hjertechakraet, noe som gjør ting mye klarere fra et følelsessynspunkt.

En sten for de som trenger kontroll. Alt skal være i orden og hvis uorden, blir man stressa eller sliten. Grønn Fluoritt støtter i det å ha kontroll og støtter også evnen til å tilegne seg læring i studiesammenheng e.l.

Fluoritt er kubisk og innen meditasjon, brukes ofte Oktaeder av Grønn Fluoritt.

I 1530 fant den første beskrivelsen av fluoritten sted. De mest produktive stedene for fluoritt er blant annet i Mexico, Kina, India og Sør-Afrika.

Det er mange steder i Norge hvor man har funnet fine forekomster av Fluoritt: Dalen, Drag, Evje, Hurdal, Hurumlandet, Kirkenes, Kongsberg, Konnerud, Lier, Modum, Råde, Sande, Sarpsborg, Sotra, Strynefjellet og Svelvik.

Fluoritt el. Flusspat brukes til framstilling av fluor og som tilsetning i metallindustrien.

Forbindelsen har en særegen atomstruktur, til vanlig kalt fluorittstrukturen fordi den først ble kjent ved undersøkelser av mineralet. I denne danner kalsiumatomene en kubisk tetteste kulepakning mens de mindre fluoridatomene fyller alle tetraederhullene i denne. Enhetscellen blir dermed flatesentrert kubisk. Vanligvis er det anionene som danner kulepakninger i lignende stoffer, og kationer som går inn i ledige hull (oktaeder- eller tetraederhull). Derfor er de fleste analoger man kjenner til denne strukturen inverse utgaver, og disse sies da å ha antifluoritt- struktur.

Hardhet 4 (Kvarts har ca. 7 og Diamant 10(maks), så en ripeutsatt stein..

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.

Hjerteanheng av Grønn Fluoritt