Hovelitt

Eng: Howlite
En av de vakreste stenene…
Stener som har en porøs flate blir ofte farget. Hovelitt har det og den blir ofte farget blå eller turkis.

hovelitt turkis hvit blå krystaller stener egenskap betydning sten healing chakra
Turkis Hovelitt armbånd i mystica.no


Men både blå og Turkis Hovelitt har samme egenskaper som Hvit. Mulig noe mer energiskapende.

HOVELITT GENERELT (HVIT)
Hovelitt er en beroligende stein som bidrar til å dempe raseri ved å absorbere ditt sinne eller det som er rettet mot deg fra andre. Det kan hjelpe med søvnløshet forårsaket av et overaktivt sinn og bidra til å overvinne kritikk og egoisme.

Kan gi mot til å fremme ens karakterer og oppmersomhet på ens fortrinn.
Hevdes å kunne fjerne smerte – stress. 

BLÅ HOVELITT
Sies å kombinere årsak med observasjon, og kan gi klar og rettferdig dømmekraft. Kan bringe ro over samtaler, skjerpe observasjonen og gi mot til fritt å utrykke følelser. Sies å skape fortrolighet.
Chakra: Hals,krone,hjerte Nøkkelord: Observasjon

hovelitt cluster howlite krystaller stener
Hovelitt..

GEOLOGI OG HISTORIE
Mohs skala(Hardhet) 3,5 (10 er maks)
Hovelitt, et kalsiumborosilikathydroksid (Ca2B5SiO9 (OH) 5), er et boratmineral som finnes i fordampningsavsetninger.

Hovelitt ble oppdaget nær Windsor, Nova Scotia i 1868 av Henry How (1828-1879), en kanadisk kjemiker, geolog og mineralogist. How ble varslet om det ukjente mineralet av gruvearbeidere i gipsbrudd, som syntes denne stenen var en plage for dem. Han kalte det nye mineralske silikobor-kalsittet; det ble gitt navnet howlite av James Dwight Dana kort tid etterpå.

Den vanligste formen for howlitt er uregelmessige knuter, som noen ganger ligner blomkål. Krystaller av howlitt er sjeldne, har blitt funnet på bare noen få lokaliteter over hele verden. Krystaller ble først rapportert fra Tick Canyon i Sierra Pelona Mountains of California, og senere ved Iona, Nova Scotia. Krystaller når en maksimal størrelse på omtrent en centimeter.

hovelitt howlite blå turkis hvit krystall sten mineral edelsten egenskap healing chakra norsk
Hjerteanheng Blå Hovelitt i mystica

HVA BRUKES HOVELITT TIL

Hovelitt brukes ofte til å lage dekorative gjenstander som små utskjæringer eller smykkekomponenter. På grunn av sin porøse struktur kan hovelitt lett farges for å etterligne andre mineraler, spesielt turkis på grunn av overflaten av veiningmønstrene. Hovelitt selges også i sin naturlige tilstand, noen ganger under varenavnene «hvit turkis» eller «hvit bøffel turkis» eller det avledede navnet «hvite bøffelstein» og brukes til å produsere smykker som ligner på hvordan turkis brukes. Varianter av ikke-relatert edelsten turkis som er hvite i stedet for den typiske blå eller grønne fargen, har blitt utvunnet i USAs stater i Arizona og Nevada, og markedsføres også som «hvit bøffel turkis». De fleste hvite varianter av turkis er krittlignende med en Mohs hardhet på 1, og er ikke like harde eller holdbare som hovelitt, og krever deretter stabilisering for å kunne brukes i smykker, noe som har resultert i at det er mer populært å bruke i smykker enn kunstig stabiliserte hvite former av mineralet turkis.

hovelitt hvit howlite lommesten krystaller egenskap norsk kjøp
Naturlig Hovelitt fremstår som hvit med grå årer. Her er en lommestein fra mystica.no

Tekst er hentet fra Mystica og Wikipedia