Jaspis Landskap

Syn: Jaspis Bilde

Denne eiendommelige steinen har en helbredende og pleiende effekt. Denne steinen kan hjelpe deg med å gi deg mot og visdom, vitalitet og utholdenhet. Denne steinen har en sterk tilknytning til jord, da båndet til denne steinen er dannet av fossilt gjørme.
Dette hjelper deg med å koble deg veldig dypt til jordenergien, og jorder deg og dine tanker, handlinger, følelser og fysiske inn i jordens energi.

Vakre Jaspis Landskap i mystica.no

Det oppmuntrer til spiritualitet og er gunstig for meditasjon, og hjelper til med å justere meridianer og chakraer. Dens kraftige jordenergi av trøstende varme bringer harmoni og åndelig hvile.
Jaspis Landskap påkaller vår kreativitet. Det inspirerer faktisk den kreative visualiseringen som er nødvendig for å overvinne kunstneriske blokkeringer. Landskapsjaspis oppmuntrer også til initiativ innen kommersiell aktivitet. Å bruke jaspis over lang tid kan skape selvtillit, kreativ visjon og støtte når du starter en bedrift.

Jaspis Landskap som Kors Anheng.

Jaspis er en ugjennomsiktig bergart av praktisk talt hvilken som helst farge som stammer fra mineralinnholdet i de originale sedimentene eller asken. Mønstre oppstår under konsolideringsprosessen og danner strømnings- og avsetningsmønstre i det opprinnelige silikarike sedimentet eller vulkansk aske. Hydrotermisk sirkulasjon antas generelt å være nødvendig for dannelsen av jaspis.

Jaspis kan modifiseres ved diffusjon av mineraler langs diskontinuiteter som gir utseendet til vegetativ vekst, dvs. dendritisk. De originale materialene blir ofte knust og/eller forvrengt, etter avsetning, til forskjellige mønstre, som senere fylles ut med andre fargerike mineraler. Forvitring vil med tiden skape intenst fargede overfladiske sår.

Klassifiseringen og navngivningen av jaspisvarianter byr på en utfordring. Begreper som tilskrives forskjellige veldefinerte materialer inkluderer den geografiske lokaliteten der den finnes, noen ganger ganske begrenset som «Bruneau» (en canyon) og «Lahontan» (en innsjø), elver og til og med individuelle fjell; mange er fantasifulle, for eksempel «skogbrann» eller «regnbue», mens andre er beskrivende, for eksempel «høst» eller «porselen». Noen få er utpekt av opprinnelsesstedet, for eksempel en brun egypter eller rød afrikaner.
Jaspis Landskap er unik i Jaspis familien grunnet dens «matte» utseende. Steinen blir altså ikke blank, den forblir matt.

Funnsteder: Tyskland, Brasil, Frankrike, India, Madagaskar, Ural, Russland, U.S.A.
Fargevariasjoner Jaspis Landskap: Beige, gul, oransje, brun, flekkete med svart.
Hardhet: 6,5-7( en kniv skal ikke kunne ripe opp denne steinen)

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.