Agat Rød Bånd

Agat Rød Bånd i mystica.no

Disse vakre bånda Agatene… For et fargespill:)
Agat kommer i et stort utvalg av farger og mønstre, mange oppkalt etter planter og dyr. Disse navnene beskriver ikke bare steinens utseende, de gir også mening til steinens bruksområde. Agat Rød Bånd har ikke fått sitt navn dyr eller planter, men fra den dyprøde grunnfargen og alle båndlagene.
Dessverre er Agat steiner lett å fargesupplere eller varmebehandle, så det er vanskelig å bedømme om de er 100% ekte polert uten fargesupplering eller med. Men det er også store kvalitetsforskjeller på fargesupplering.. Agater som bare har 1 farge uten båndlag, bør man være kritiske til. Det er iallefall vår erfaring. Agater skal generelt variere mye i fargespill og båndlag. Ingen skal være like.
Fordi fargene og mønstrene som finnes i agater er så varierte og så karakteristiske for de respektive lokalitetene, er det et forvirrende stort antall stadig skiftende sort- og handelsnavn.
Stenen avbildet ovenfor er polert veldig lenge og kvaliteten blir derfor ekstra god:)
Det røde i steinen og båndlagene kommer veldig godt frem.

Stenen sies å bringe lykke, hell og rikdom. Kan hjelpe til ved bearbeiding av fortvilelse og nedstemthet. Stimulerer egen verdighet, og øker selvtilfredsheten. Tillater oss å le av oss selv, og forsterker evnen til å elske seg selv.

Agat Rød Bånd er for de kreative sjelene der ute. Drøm deg bort i stenens uttallige variasjoner og la bare tankene fly.En god stein for besluttsomhet og for å få mot og styrke når det trengs som mest. Rød Båndagat sies også å øke energien og bekjempe sløvhet

Selv på små perler bør man se båndlag, men ikke alltid.

Chakra: hara  
Nøkkelord: Verdighet, mot nedstemthet, Kreativitet, jording
Hardhet: 6,5-7
Båndstrek: Hvit

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur