Akvamarin

Som å speile seg i vannet…

Akvamarin i mystica.no

Denne havaktige sansesteinen som får deg i kontakt med vannet:)

Aquamarine fanger opp de livlige helbredende kreftene til de gamle, livgivende vannet på jorden. Aquamarine-steinen er kjent i gammel folklore som skatten av havfruer, og er en viktig komponent i din helbredende perlesamling fordi den bidrar til å koble til vann, opprinnelsen til livet på planeten.

Med Aquamarine-edelstenen kommer lykke i bølger, spesielt når du holder det nær hjertet ditt.

Steinene har direkte kontakt med energisenteret som styrer hjertet. Når som helst du trenger det, berør steinene som en påminnelse om å åpne hjertet ditt i stedet for å la hastige følelser ta ledelsen.
Denne åndelige steinen kan hjelpe deg til å stole på og gi slipp.

Den tilhører Beryl-familien og sees vanligvis med grønne, blå og andre nyanser med lysere toner. Spesielt den blå nyansen er blitt populær de siste årene til smykker, f.eks armbånd. Stort sett har de fleste akvamarin-armbånd en veksling av blant annet de grønne og blåe nyansene.
Denne Beryll-typen formes i Granitt-pegmatitter og hydrotermalårer og er en del av Aluminium-Silikat-familien. Den finnes også i Norge og blant annet på Berger-området i Drammensfjorden er det funnet krystalliserte Akvamariner. Grønnskjæret i Akvamarin skyldes jern og andre kjente Beryll-typer er Smaragd og Bixbitt(rød Beryll)
En veldig sjelden Akvamarin-type, kalles Maxixe, og er dyp blå i fargen.


Dens grønnaktige nyanse betyr vitalitet, mens den blåaktige nyansen gir et inntrykk av evig lojalitet. En sten for kjærlighet mellom 2 mennesker på alle plan.

Romerne var overbevist om at steinen hadde healing-egenskaper da den var nærmest usynlig i vann og oltidens sjøfolk trodde Akvamarin var en stein fra havfruene og pga det ville steinen beskytte dem mot forlis. En av Dronning Elisabeths tiarer har Akvamarin som edelsten og staten Colorado i USA har Akvamarin som «state gem».

Hardhet: 7,5-8
Chakra: Hjerte & Hals
Fødestein måned: Mars
Funnsteder: Mange steder, men Mijas gruvene i Brasil er den store hovedforekomsten.

Tekst hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur på internett.