Lizarditt – Norsk Jade

Denne unike særegne steinen som dessverre pga dens mykhet ikke kan enkelt formes til smykker. Ettertraktet og ganske så utilgjengelig for de fleste. Selv om den populært kalles for Norsk Jade, finner man den også andre steder.
Inneholder bl.a. Magnesium.
Medlem av Serpentin familien.
Eng: Lizardite
Syn: Scyolite, Baumite(brunsvart)
Nært beslektet med Antigorite og Chrysotile som tilhører Serpentin familien.
Den blir kalt Norsk Jade fordi Serpentinfamilien ligner på Jade i form og farge..

lizarditt norsk jade serpentin
Lizarditt hentet ut fra gruve på Snarum, Modum

Lizarditt danner en solid løsningsserie med népouite. Ekstremt finkornet, skjellende lizarditt (også kalt ortoantigoritt) utgjør mye av serpentinen som er til stede i serpentinkuler. Det er triklinisk, har en retning for perfekt spaltning, og kan være hvitt, gult eller grønt. Lizarditt er gjennomsiktig, myk (hardhet 2,5) og har en gjennomsnittlig egenvekt på 2,57. Det kan være pseudomorf etter enstatitt, olivin eller pyroxen, i hvilket tilfelle navnet bastitt noen ganger brukes. Bastitt kan ha en silkeaktig glans.
Lizarditt er oppkalt etter sin type lokalitet på Lizard Peninsula, Cornwall, Storbritannia.
Lokale håndverkere i Cornwall lager forskjellige pyntegjenstander av Lizarditt som selges til turister.

lizarditt lizardite serpentine serpentin norsk jade tromlet sten slipt krystall egenskap stein healing alternativ butikk nær deg kjøp billig
Lizarditt i mystica.

Ble for aller første gang funnet i 1955. Oppkalt av Eric James William Whittaker og Jack Zussman for type sted «The Lizard» på Eastern Cliff, Kennack, Ruan – Grade, Lizard Peninsula, Cornwall, England, Storbritannia.

METAFYSISKE OG HEALING EGENSKAPER
En intens gulgrønn stein som kan hjelpe oss med å se gjennom og bak fasader. Kan brukes til meditasjon og til å rense chakraene. Kan virke oppmuntrende for å leve sunt og ta gode valg. Symboliserer solens varme og gir erindringer og minner om kjærlighet og vennskap.
Fjerner energiblokkeringer i individet. Den får oss til å kommunisere bedre med åndene.

Lizarditt, denne jordiske steinen med sterk helbredende vibrasjon som hjelper meditasjon og åndelig forventning. Vibrasjonen av denne steinen åpner og renser alle chakraene.
Er en ypperlig meditasjonsstein som øker konsentrasjonen og renser sinnet under meditasjon
Motiverer en til å utforske og få kontakt med naturen. Stimulerer et fredelig sinn for å hjelpe til med å løse konflikter.

Tekst er hentet fra Wikipedia, faglitteratur og Mystica