Aragonitt

Aragonitt er nært «beslektet» til Kalsitt. Aragonitt brukes for å holde Ph-verdien i akvarier på et normalt nivå. Kalsitt er en slags jordisk byggesten. Den kan også biologisk bli dannet i Mollusk skjell, bl.a. Blåskjell og Abalone skjell.
Eng: Aragonite

Aragonitt og Bergkrystall Grotter i mystica.noMETAFYSISK
Aragonitt er veldig hjelpsomme talismaner for mentale og åndelige problemer. Alle av oss har problemer. Noen er fysiske, noen åndelige. Våre liv ville være morsommere og mer produktive hvis vi kunne kvitte seg med dem. Bekymring, angst, frykt og tvil kan bokstavelig talt kvele oss og gjøre våre liv elendige. Når krystaller er karbonater, har de jordens energi til byggherrer. Disse krystallene, som Aragonitt, er gode i applikasjoner der noe nytt må gjøres fra noe gammelt. Trearbeidere, steinarbeidere, kunstnere, malere og andre involvert i kreativ kunst drar nytte av denne typen krystaller.

Denne edelstenen er vanligvis fargeløs eller hvit i farge. Det er imidlertid aragonittiske steiner som har dempet nyanser av blå, grønn, brun, oransje, gul og rød. Det ble oppdaget i 1978 i Aragon-elven i Spania, og derav navnet sitt. Aragonitt blir vanligvis utvunnet USA, Polen, Italia, Tyskland, Østerrike, Storbritannia, Frankrike, Spania, Namibia, Marokko og Mexico.

Aragonitt er et karbonatmineral, en av de tre vanligste naturlig forekommende krystallformene av kalsiumkarbonat, CaCO3 (de andre formene er mineralskalsitt og vateritt). Den dannes av biologiske og fysiske prosesser, inkludert nedbør fra marine og ferskvannsmiljøer. Krystallittets krystallgitter adskiller seg fra kalsitt, noe som resulterer i en annen krystallform, et orthorhombisk krystallsystem med acikulær krystall. Gjentatt «vennskap» resulterer i pseudo-sekskantede former. Aragonitt kan være kolonneformet eller fibrøst, av og til ved forgrening av stalaktittiske former som kalles flos-ferri («blomster av jern») fra deres tilknytning til malmene ved de karinthiske jernminer.

I akvarier anses aragonitt som essensielt for replikasjonen av revforholdene. Aragonitt avgir materialer som er nødvendige for sunt sjøliv, og holder også vannets pH nær sitt naturlige nivå for å forhindre oppløsning av biogent kalsiumkarbonat. Aragonitt har blitt testet for fjerning av forurensende stoffer som sink, kobolt og bly fra forurensede avløpsvann.
Aragonitt danner naturlig i nesten alle molluskskjell (f.eks Abaloneskjell), og som kalkholdig endoskelet av varm- og kaldvannskoraler (Scleractinia). Flere serpulider har aragonittiske rør. Fordi mineralavsetningen i bløtdyrskjell er sterkt biologisk kontrollert, er noen krystallformer forskjellig fra de av uorganisk aragonitt. I enkelte mollusker er hele skallet aragonitt; I andre former aragonitt bare diskrete deler av et bimineralisk skall (aragonitt pluss kalsitt). Den nacreous lag av aragonitt fossil skjell av noen utdødte ammonitter danner et iriserende materiale kalt ammolite.

I Mystica fås Aragonitt kjøpt som polert trommelsten, grotter eller anheng. I fargene grå, blå, brun honning eller som Aragonitt Kalsitt.

Aragonitt Brun

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.