Flower of Life

Livets Blomst.. mønsteret dukker opp overalt i verden… I alle religioner..I gamle templer, klostre, synagoger, kunst m.m.

Symbolet Flower of Life antas å inneholde all livets geometri. Det er et universelt symbol på energi, selve livet og gjensidig avhengighet mellom alle fenomenene.
Meningen bak livssymbolet er at det representerer skapelsessyklusen. Det antas å være et hemmelig symbol gjemt i livets blomster-symbol, som sies å være det mest betydningsfulle og helligste mønsteret i universet.
Flower of life symbolet nedenfor med 19 sirkler med komplette arker er det mest brukte i nymoderne tid. 1 og 7 sirkler med komplette arker ble mer brukt i eldre tid.

Arkitekter, kunstnere og filosofer har kjent den perfekte formen, harmonien og proporsjonen i århundrer. Paganere anser det for å være en hellig geometri som skildrer de grunnleggende formene for tid og rom. Hellig geometri viser til de geometriske mønstrene og lovene som skaper alt i universet. De mener Livets blomst er en visuell fremstilling av livets samtrafikk og alle vesener.

Flower of life klistremerke livets blomst alternativ butikk nettbutikk new age kjøp norsk billig nær deg hvor
Livets blomst..(sticker fra mystica.no)

Et rutenett med overlappende sirkler er et geometrisk mønster av repeterende, overlappende sirkler med like radier i todimensjonalt rom. Vanligvis er design basert på sirkler sentrert på trekanter (med den enkle, to sirkelformen kalt vesica piscis) eller på det firkantede gittermønsteret til punkter.
Mønstre fra syv overlappende sirkler vises i historiske gjenstander fra 800-tallet f.Kr. og utover; de blir et mye brukt ornament i Romerrikets periode, og overlever i den islamske kulturtradisjonen både i islamsk kunst (girih-dekorasjoner) og i gotisk kunst.
Navnet «Livets blomst» er gitt til det overlappende sirkelmønsteret i New Age-publikasjoner.

LEONARDO DA VINCI
Leonardo da Vinci studerte Livets blomsts form og dens matematiske egenskaper. Han tegnet selve Livets blomst, samt forskjellige komponenter som Livets frø. Han tegnet geometrifigurer som representerer former som de platoniske faste stoffer, en sfære, en torus osv., Og bruker dermed det gyldne forholdet phi i kunstverket sitt; som alle kan være avledet fra Flower of Life
designet.

THE SEED OF LIFE
‘Seed of Life’ er sammensatt av syv sirkler med seksfoldet symmetri, og danner et mønster av sirkler og linser, som fungerer som en grunnleggende del av Flower of Life’s design. Ifølge noen skildrer livets frø de syv dagene av skapelsen der Gud skapte liv.

SEED OF LIFE 7 SIRKLER ALTERNATIV BUTIKK NETTBUTIKK ARTIKKEL BLOGG BILLIG KJØP SALG MYSTICA
Seed of life smykkeboks i mystica.no

HISTORIE
Den eldste kjente forekomsten av mønsteret «overlappende sirkel» er datert til 800- eller 600-tallet f.Kr., funnet på terskelen til palasset til den assyriske kongen Aššur-bāni-apli i Dur Šarrukin (nå i Louvre). Designet blir mer utbredt i de tidlige århundrene av Common Era.
Et tidlig eksempel er fem mønstre av 19 overlappende sirkler tegnet på granittkolonnene ved Temple of Osiris i Abydos, Egypt, og en annen på motsatt side av bygningen. De er tegnet i rødt, og noen er veldig svake og vanskelige å skille. Mønstrene er graffiti, og finnes ikke i innfødte egyptiske ornamenter. De er for det meste datert til de tidlige århundrene av den kristne epoken selv om middelalderske eller til og med moderne (begynnelsen av det 20. århundre) ikke kan utelukkes med sikkerhet, ettersom tegningene ikke er nevnt i de omfattende lister over graffiti ved templet.
Tilsvarende mønstre ble noen ganger brukt i England som apotropaisk merke for å forhindre at hekser kommer inn i bygninger.

feng shui flower of life dekorasjon alternativ butikk livets blomst artikkel blogg new age kjøp billig hvor norge
Flower of Life blanda med Feng Shui dekorasjon i mystica

Mønstre fra syv overlappende sirkler er funnet på en cypro-arkaisk i kopp fra 800-700-tallet f.Kr. på Kypros og romerske mosaikker, for eksempel ved Herodes palass på 1000-tallet f.Kr.
De finnes også i det hinduistiske tempelet ved Prambanan i Java. Designet er funnet på en av sølvplakkene til den avdøde romerske hamsten i Kaiseraugst (oppdaget 1961).
Det blir senere funnet som et pryd i gotisk arkitektur, og fortsatt senere i den europeiske folkekunsten i den tidlige moderne perioden.
Eksempler med høy middelalder inkluderer Cosmati-fortauene ved Westminster Abbey (1200-tallet).

ANDRE FUNN AV LIVETS BLOMST
Kina – Den forbudte by og forskjellige templer.
Israel – gamle synagoger i Galilea og i Mesada.
Japan – Ulike templer.
India – Harimandir Sahib (Golden Temple), Hampi og de buddhistiske templene i Ajanta.
Tyrkia – Efesos by, i Izmar
Italia – italiensk kunst fra 1200-talletSpania – Cordoba, i ‘la Mezquita’

MODERNE BRUK AV LIVETS BLOMST
Navnet «Livets blomst» er moderne, assosiert med New Age-bevegelsen, og tilskrives ofte Drunvalo Melchizedek i sin bok The Ancient Secret of the Flower of Life (1999).
Mønsteret og det moderne navnet har blitt mye brukt i populærkultur, mote, smykker, tatoveringer og dekorative produkter. Mønsteret i quilting har blitt kalt diamant giftering eller trekant.
Foruten sporadisk bruk i mote, brukes det også i dekorativ kunst. For eksempel bruker albumet Sempiternal av Bring Me the Horizon de 61 overlappende sirkelnettet som hovedfunksjonen i albumomslaget, mens albumet er fullt av drømmer (2015) av Coldplay har de 19 overlappende sirklene nettet som den sentrale delen av albumomslaget.

LAG DIN EGEN FLOWER OF LIFE
Martha Bartfeld, forfatter av geometriske kunstbøker for kunst, beskrev sin uavhengige oppdagelse av designet i 1968. Hennes opprinnelige definisjon sa: «Denne designen består av sirkler som har en radius på 1 tommer, med hvert skjæringspunkt som fungerer som et nytt sentrum Utformingen kan utvides til infinitum, avhengig av hvor mange ganger de odde nummererte punktene er merket av. «Mønstersirkelen kan tegnes med penn og kompass, ved å lage flere serier av sammenkoblende sirkler. Den andre sirkelen er sentrert når som helst på den første sirkelen. Alle følgende sirkler er sentrert om skjæringspunktet mellom to andre sirkler.


Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur