Lava

Den vulkanske steinen føles tørr ut… Og er det. Den tørreste steinen av alle..Kun 0,2% vann. Sodalitt er i den andre skalaen med opptil 20% vanninnhold.

Denne stenen er veldig godt egnet som diffusersmykke. Påfør 2-3 dråper med eterisk olje på f.eks et lavasmykke og ha din favorittduft rundt deg hele dagen.

Ordet Lava kommer fra det italienske «labes» og betyr «falle», gli, synke eller styrte sammen.
Lava inneholder mye Jern og Magnesium.

Tromlet Lava i mystica.no

Lavasten vil fremme mot, øke viljestyrken og utholdenheten. Denne steinen fremhever atferd og vil gi deg utholdenhet til å avslutte ethvert prosjekt eller plan.
Kjent for sin jording og beroligende helbredende egenskaper, er lavasten perfekt for å stabilisere rotchakra. Når rotchakraen er stabilisert, føler du deg trygg, forankret og mer positiv.

Lavastein er født i brennheit svovel som bobler til jordens overflate (og til slutt avkjøles) fra jordens kjerne. Lava er en bergart dannet av magma som er utbrudd fra en vulkan. Lavastein er en grunnstein og kan hjelpe deg med å få kontakt med naturen. Siden steinen kommer fra rå energi, regnes Lavastein for å være en gjenfødningsstein og fjerner unødvendige lag med følelsesmessig tilknytning.
Lava er den steinen med minst vann i seg av alle bergarter..

Lavasten har ikke «utseendet» til noe som er healende, men i flere hundre år har det blitt brukt til å gjøre akkurat det. Når du tenker på lavasteiner, er det viktig å huske på at opprinnelsen spiller en nøkkelrolle i dens energiske egenskaper.

Siden lava er kjent for sine jordingskvaliteter, er den fantastisk for å berolige følelsene. Faktisk kommer kvaliteten på brannen fra bakken, så når det gjelder helbredende perler, gir dette seg en beroligende, men intens energi.
Spirituelt sett er de fantastiske for å stabilisere og grunngjøre rotchakraet. Dette er på grunn av den sterke forbindelsen til jorden og dens skapelse i sentrum av Jorden. I eldre skrifter ble det også gitt soldater for å hjelpe dem med å forbli rolige under kamp.

Vanligvis anbefales lavastein å brukes i nærkontakt med huden, hvis ikke direkte på huden. Dette er fordi barrieren for absorpsjon ikke er blokkert av noe. Det gir enkel tilgang for energien å flyte tydelig, og vanligvis brukes malas og armbånd til dette formålet. Lavasten kan imidlertid også brukes i rom for å hjelpe med emosjonell rydding eller for å holde ting energisk balansert.

Trenger du å være mer kreativ eller savner du tydelige drømmer? Prøv Lava.

GEOLOGI
Vulkansk bergart er en bergart dannet av lava som er utbrudd fra en vulkan. Med andre ord skiller den seg fra annen stollende bergart ved å være av vulkansk opprinnelse. Som alle bergarter er begrepet vulkansk bergart kunstig, og i naturen klassifiserer vulkanske bergarter hypabyssal og metamorfe bergarter og utgjør et viktig element i noen sedimenter og sedimentære bergarter.

Vulkanske bergarter har ofte en vesikulær tekstur forårsaket av tomrom som er igjen av flyktige stoffer fanget i den smeltede lavaen.
Over 90% av all Lava er Basalt. Lavastenen som stort sett selges som polert sten, smykke etc., er lava som har fått rask avkjøling. Hullene i steinen var tidligere fylt av luft og vann som ble blandet i vulkanutbruddet.
Andre kjente vulkanstener er Rhyolitt og Obsidian som har hatt en annen type avkjøling.

Inne i Vulkanen kalles «Lava» for Magma. Så snart Magmaen kommer ut av vulkanen, kalles den for Lava.
De vanligste fargene til Lava er Svart eller brun.

Informasjon til denne artikkelen er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.