Malakitt

Beskyttersteinen – Sjelens speil
Fra eldre tider ble den brukt for å bedre søvnen.
En kraftig metafysisk sten som skal brukes i små doser…

Eng: Malachite

Malakitt er en kraftig stein, spesielt for kvinner. Det hevdes at den styrker vennskap, det empatiske og innsiktet som foregår i andre. Malakitt frigjør hemmelser og skam, så det kan trekke ut undertrykte følelser, erfaringer og følelser. Dette gjør det mulig å håndtere traumer og bryte gjennom begrensende mønstre for atferd og tenkning. Steinen forsterker intuisjon, er i stand til å visualisere og tenke abstrakt, og det gir raskere tankebehandling.

Polert utgave av Malakitt i mystica.no

Stenen ønsker å absorbere negativ energi, og beskytter mot stråling. Renser og balanserer chakraene. Fysisk, har malakitt en positiv effekt på menstruasjonsforstyrrelser og kvinnelige kjønnsorganer. Det hjelper med seksuelle problemer, hovedsakelig når dette er psykologisk.

Fordi malakitt ønsker å absorbere mye negativ energi, må steinen rengjøres regelmessig. Ikke vask med vann eller salt, fordi disse kan påvirke steinen. Lyse sollys kan føre til at steinen mister sin farge. Malakitt kan påføres direkte på huden, stedet der det trengs. Den kan plasseres på solar plexus, for å absorbere negative følelser (rense umiddelbart etter!).

Kan gi beskyttelse og løse følelsesmessige blokkeringer. Hevdes at den styrker egen kjærlighet og arbeidskraft. Hevdes å kunne redusere stress.

Malakitt har blitt kalt «sjelens speil», som det når personens indre følelser og reflekterer hva som er der, negativt eller positivt. Det er en kraftig beskyttelsesstein som hjelper intuisjon, kreativitet og fantasi.

Malakitt Råstein

GEOLOGI
Malakitt er et kobberkarbonathydroksydmineral med formelen Cu2CO3 (OH) 2. Dette ugjennomsiktige, grønnbåndede mineralet krystalliserer seg i det monokliniske krystallsystemet, og danner oftest botryoidale, fibrøse eller stalagmitiske masser, i brudd og dype, underjordiske rom, der vannbordet og hydrotermiske væsker gir midler for kjemisk nedbør. Individuelle krystaller er sjeldne, men forekommer som slanke til akulære prismer. Pseudomorfer etter mer tabulære eller blokkerte azurittkrystaller forekommer også.

Steinens navn stammer (via latin: molochītis, mellomfransk: melochitt, og mellomengelsk melochitter) fra greske Μολοχίτης λίθος molochites lithos, «mallow-green stone», fra μολόχη molochē, variant av μαλάχη malāchē, «mallow» Mineralet fikk dette navnet på grunn av dets likhet med bladene på engeplanten.
Malakitt ble utvunnet mye ved Great Orme-gruvene i Storbritannia for 3 800 år siden ved bruk av stein- og beinverktøy. Arkeologiske bevis tyder på at gruvevirksomheten ble avsluttet ca. 600 f.Kr. med produsert opptil 1760 tonn kobber fra den utvinnede malakitten. Arkeologiske bevis tyder på at mineralet har blitt utvunnet og smeltet for å få kobber i Timna Valley i Israel i mer enn 3000 år. Siden den gang har malakitt blitt brukt som både prydstein og som en edelsten.

Malakitt skyldes ofte forvitring av kobbermalm, og blir ofte funnet med azuritt (Cu3 (CO3) 2 (OH) 2), goethite og kalsitt. Bortsett fra den livlige grønne fargen, er egenskapene til malakitt lik de som azuritt, og aggregater av de to mineralene forekommer ofte. Malakitt er mer vanlig enn azuritt og er typisk forbundet med kobberforekomster rundt kalkstein, kilden til karbonatet.
Store mengder malakitt er utvunnet i Ural i Russland. Ural malakitt blir ikke utvunnet for tiden, men G.N Vertushkova rapporterer om mulig oppdagelse av nye forekomster av malakitt i Ural. Det finnes over hele verden, inkludert i Den demokratiske republikken Kongo; Gabon; Zambia; Tsumeb, Namibia; Mexico; Broken Hill, New South Wales; Lyon, Frankrike; Timna Valley, Israel; og det sørvestlige USA, særlig i Arizona.

Malakitt er et typisk mineral som dannes ved forvitring av forskjellige kobberholdige mineraler. Så finner man Malakitt, er det alltid andre kobbermineraler i nærheten. Malakitt kan faktisk dannes på kobbertakt som utsettes for vær og vind…

Det kan også finnes med en rekke andre kobberbaserte mineraler, inkludert Eilat Stone, Turkis og Krysokolla.

Malakitt som armbånd

BRUK
Malakitt ble brukt som et mineralpigment i grønne malinger fra antikken til ca. 1800. Pigmentet er moderat lettfast, følsomt for syrer og varierer i farger. Denne naturlige formen for grønt pigment er erstattet av sin syntetiske form, verditer, blant andre syntetiske greener. Malakitt brukes også til dekorative formål, for eksempel i Malachite-rommet i Eremitage-museet, som har en enorm malakittvase, og Malachitt-rommet i Castillo de Chapultepec i Mexico City. «The Cup», en stor malakittvase, en av de største bitene med malakitt i Nord-Amerika og en gave fra tsaren Nicholas II, står som midtpunktet i sentrum av rommet til Linda Hall bibliotek.

SYMBOLBRUK
En spansk overtro fra 1600-tallet mente at å få et barn til å bruke en sugetablett med malakitt ville hjelpe dem med å sove og holde onde ånder i sjakk. Marbodus anbefalte malakitt som en talisman for unge på grunn av dens beskyttende egenskaper og sin evne til å hjelpe med søvn. Det har historisk blitt brukt for å beskytte mot lyn og smittsomme sykdommer og for helse, suksess og konstans i lidelsene.
I løpet av middelalderen var det vanlig å bruke den inngravert med en figur eller symbol på solen for å opprettholde helse og for å avverge depresjon som Steinbukken ble ansett som sårbare.
I det gamle Egypt var fargen grønn (wadj) assosiert med død og oppstandelsens kraft, så vel som nytt liv og fruktbarhet. De gamle egypterne trodde at etterlivet inneholdt et evig paradis, referert til som ‘malakittens felt’, som lignet deres liv, men uten smerter eller lidelse.

Chakra: Hjerte
Vibrasjon: 9
Hardhet: 3,5-4(så denne får lett riper på seg)

Tekst er hentet fra Mystica, Wikipedia og faglitteratur.