Celestin

Eng: Celestine

Denne krystallen er så myk at den falmer i sola..
Navnet Celestin betyr «av himmelen».
I Ohio – USA, finnes en gigantisk svær Celestin Geode som folk kan gå inne i..

Stenen som beroliger og beskytter deg.

Celestin Klynge i mystica.no

Celestin er en søt blå krystall med en nydelig, mild oppløftende vibrasjon. En klynge av denne herlige blå steinen i rommet ditt er utmerket for din følelsesmessige tilstand som det er beroligende og oppløftende. Den har sterke metafysiske egenskaper som vil hjelpe deg med å utvikle profetiens gave og andre psykiske evner.

Uansett hvor du tilfeldigvis er på din åndelige reise, knytter den drømmende himmelblå krystallen oss til våre indre skytsengler, så vi trenger aldri å forvitre uværet alene. Utnytt den beroligende, fredelige energien fra Celestine og bruk den som en voksen vuggevise, ringer deg ut fra et åndelig koma og guider din indre ånd mot lys og kjærlighet. Etter ordene fra et klokt irsk ordspråk, er de beste botemidler for en hvilken som helst sykdom, en latter og en lang søvn. Så hvis du finner det lykkelige / triste forholdet ditt ut av balanse, ha en celestin på nattbordet ditt og vær alltid beskyttet av den kjærlige energien fra vergeengler, ditt daglige antidepressiva.

CELESTITT OG CELESTINE..HVA ER FORSKJELLEN?
Celestine er et mineral med ortorombiske krystaller, oksygen. fargeløs eller hvit med blå og noen ganger røde nyanser mens celestitt er et fargeløst, oransje eller blått mineral med innhold av strontiumsulfat og oksygen.
Forskjellen er så liten at mange selger disse som 2 like krystaller.

GEOLOGI
Celestine er oppkalt etter latin «caelestis» – av himmelen, og antydet den himmelblå fargen som ofte vises av krystaller. Celestine er vanligvis fargeløst eller blekblått, men det er rapportert oransje (Ontario, Canada), brunt, gult og grønnaktig materiale. Det forekommer som tabellformede og prismatiske krystaller, og også i kompakte massive og fibrøse former eller som mange krystaller som fôrer geoder. Perfekt klyving og sprøhet gjør Celestine vanskelig å fasette.

Celestine og Celestitt er nært beslektet med anhydritt, CaSO4, også kalt vulpinitt og baritt, BaSO4, er myke sulfater som forekommer til tider med attraktive fiolette eller blå farger. Oppvarming til så lite som 200 ° C får disse fargene til å falme, som det noen ganger også skjer når de blir utsatt for lys. Bestråling gjenoppretter eller produserer den blå eller fiolette fargen, noen ganger i en båndform; fargen kan være stabil til lys eller falme. I celestitt er det flere fargesentre involvert, inkludert SO-3, SO-2 og O-, alle stabilisert av en kaliumforurensning.


GEODER
Celestin- krystaller finnes i noen geoder. Verdens største kjente geode, en himmelsk geode 11 meter i diameter på det bredeste punktet, ligger i nærheten av landsbyen Put-in-Bay, Ohio, på South Bass Island i Lake Erie. Geoden er blitt omgjort til en visningshule, Crystal Cave, med krystallene som en gang komponerte gulvet i geoden er fjernet. Geoden har himmelsk krystaller så brede som 46 tommer på tvers, beregnet til å veie opp til 300 kg hver.
Celestin geoder forstås å danne ved erstatning av alabasterknuter bestående av kalsiumsulfater gips eller anhydritt. Kalsiumsulfat er svært løselig, men strontiumsulfat er stort sett uoppløselig. Strontiumbærende løsninger som kommer i kontakt med kalsiumsulfatknuter, løser opp kalsiumet og etterlater et hulrom.

DIVERSE
Funnsteder: Madagaskar, Namibia, Polen, Italia, Tunisia, Sør-Afrika, Libya, Mexico, USA, Canada m.m. Det er mange funnsteder, men mengden er liten..
Hardhet: 3-3,5 – lar seg lett ripe opp…