Citrin

Solens stein..
En stadig mer sjeldnere stein. Da den etterspørres mer og mer..
Citrin er den meste verdifulle kvartsen til bruk i smykkeproduksjon.
Da markedet oversvømmes av Brent Citrin uten at det informeres om,
har vi i Mystica valgt å kun tilby Brent Citrin til våre kunder.
Brent Citrin er en vakker stein uansett, selv om den menneskeskapte versjonen, er et forsøk på å etterligne den vulkanske prosessen.

Ekte Citrin har fått sin oppvarming fra en vulkan, mens brent Citrin har fått sin oppvarming fra oppvarming skapt av mennesker.

GEOLOGI

Citrin er en gul kvarts som har vært assosiert i århundrer som å ha de helbredende egenskapene til solen, men den kan også være grønngul, brungul eller oransje. Mineralet finnes ofte i forbindelse med ametyst, men det er mye sjeldnere enn den lilla kusinen. Stenen Ametrin er en blanding av Ametyst og Citrin.

Citrin er en type kvarts hvis farge varierer fra en lys gul til brun på grunn av jernforurensninger. Naturlige citriner er sjeldne; de fleste kommersielle citriner er varmebehandlede ametyster eller røykkvarts.
Brasil er den ledende produsenten av citrin, med mye av sin produksjon fra staten Rio Grande do Sul. Navnet er avledet fra det latinske ordet citrina som betyr «gult» og er også opprinnelsen til ordet «sitron». Citrine har blitt referert til som «kjøpmannssteinen» eller «pengesteinen», på grunn av en overtro om at den ville bringe velstand.

Citrin ble først verdsatt som en gullgul edelsten i Hellas mellom 300 og 150 f.Kr. i løpet av den hellenistiske tidsalderen. Den gule kvarts ble brukt før det til å dekorere smykker og verktøy.

METAFYSISKE EGENSKAPER

Citrin absorberer og transformerer negativ energi og motvirker selvdestruktiv oppførsel. Denne steinen favoriserer optimisme og hjelp i energi og mot til å utforske nye muligheter.
Citrin er en levende, løftende stein som bringer lys i mørkere tider.

Citrin er en kraftig overflodsstein som tiltrekker seg velstand, rikdom, lykke og andre positive ting. Den bidrar til at man kommer i kontakt med den guddommelige siden i en selv. Citrin renser, fornyer og bidrar også til at man blir sterk i seg selv. Citrin åpner og balanserer solarplexuschakraet og den reduserer følelser som frykt, depresjon og nervøsitet.

Citrin representerer også åndelig glede siden den sprer positivt, energisk lys rundt sin aura og sies å være en av bare to krystaller som ikke trenger å bli ladet eller renset.

Citrine: en krystall fylt med kreativ energi.
Hvis du leter etter en assistent for å starte kreative prosjekter, setter du Citrin ved siden av staffeliet, arbeidsbenken, musikkinstrumentet ditt eller annet verktøy du bruker. Du vil føle at ideene dine springer frem lettere, uten å nøle.

HVORDAN SKILLE PÅ EKTE CITRIN OG BRENT CITRIN
Dette er ikke en fasit…. Men man kan gjennomsnittlig skille disse variantene fra hverandre, men noen ganger kan ekte være falsk og falsk være ekte…
En falsk Citrin er mest honningaktig i endene av steinen(Pga oppvarmingen)
Ekte Citrin har normalt enn mer jevnere farge, tildels lysere, men mer «røyket/overskyet» farge.
Har steinen, uavhengig av falsk eller ekte, hvite inklusjoner, er det Citrin Kvarts eller Brent Citrin Kvarts.

Vi tar forbehold om at vår påstand ikke alltid stemmer.


Kikk på bildet av armbåndet som er av Brent Citrin… Tydelig sterke fargeforskjeller og den mørke honningaktige fargen, er sjelden å se på ekte Citrin. Men veldig vakker uansett:)

Funnsteder i Norge av Citrin

Bjerkreim i Rogaland
Evje og Hornnes i Aust-Agder
Halden i Østfold
Hurum i Buskerud
Røyken i Buskerud
Tingvoll i Møre og Romsdal

Tekst er hentet fra faglitteratur, Mystica og Wikipedia