Tigerøye

Eng: Tigers eye eller Tiger eye

Tiger øyet er en skimrende edelsten som vanligvis er en metamorfisk stein med en gylden til rødbrun farge og en silkeaktig glans. Som medlemmer av kvartsgruppen får tigerøyet og tilhørende blåfarget mineralet Falkøye deres silkeaktig, glansete utseende fra den parallelle «innblandinger» av kvartskrystaller og forandrede amfibolfibre som for det meste har blitt til limonitt.

TIGERØYE RØD
Er en stimulerende stein og kan støtte motivasjon.

Med fokus på de nedre chakraene. Tigerøye rød kan hjelpe til med  økt selvtillit.

Det er en stein som er brunaktig rød i farge og har både lyse og mørke linjer som løper gjennom den.

Den tilhører oksygenmineralklassen og kvartsgruppen. Den har et trigonal krystallsystem, og skinn og glimmer som kan ses under dannelsesprosessen.Den røde fargen i tigerøyet er på grunn av nivået av oksidasjon som oppstår.

Red Tigers Eye mest bemerkelsesverdige steder inkluderer Sør-Afrika, Namibia, India, Canada, Brasil og USA.

Tigerøye Rød er en veldig stimulerende stein som ønsker å gi deg inspirasjon og motivasjon i alle aspekter av livet ditt. Det er en svært beroligende stein som vil holde deg avslappet og sentrert selv om du har et veldig travelt eller kaotisk liv.Når du arbeider med energien i denne steinen, vil du ha fred og harmoni uansett hvor du er, hvem du er, og hva du gjør.

TIGERØYE
Tigerøye er et kvarts blandet med jernforbindelser, som gir den karakteristiske stripete effekten. Tigerøye har en sterk forbindelse med solen og solar plexus. Stenen er oppvarming, oppløftende og «brenner» negativ påvirkning. Det revitaliserer og får deg til å føle deg mer energisk. Støtter fordøyelsesbrann, gastrointestinal funksjon, øyne, lever og autonomt nervesystem.

Andre former for tigerøye

Tigerjern
Tigerjern er en forandret stein som hovedsakelig består av tigerøye, rød jaspis og svart hematitt. De bølgende, kontrastfargene i farge og glans gjør det til et attraktivt motiv, og det brukes hovedsakelig til smykkefremstilling og dekorasjon. Tigerjern er et populært ornamental materiale som brukes i en rekke applikasjoner, fra perler til knivslirer. Tigerjern blir mest brukt i Sør-Afrika og Vest-Australia.

Serpentinavsetninger der det iblant finnes chatoyantbånd av krysotilfibre, har blitt funnet i USAs stater i Arizona og California. Disse har blitt kuttet og solgt som «Arizona tiger-eye» og «California tiger eye» edelstener. Handelsnavnet Pietersitt er brukt til en brudd eller bruddet kalsedonholdig amfibolfibre og fremmes som tigerøye fra Namibia og Kina.

tigerøye uslipt krystaller steiner egenskap betydning beskrivelse kjøpe norsk nettbutikk mystica
Tigerøye i naturlig form til venstre..

Tekst er hentet fra Wikipedia og Mystica.no


I mystica fås Tigerøye som slipt sten, armbånd, engel, hjerteanheng m.m.