Agat Botswana

«The stone of change..»
En lykkestein og beskytterstein som kan styrke selvverd, øke selvtillit, dempe uro og bringe uventet glede. Kan virke samlende og avklarende, og bidra til at man blir mer verdsatt av andre. Kan øke kreativiteten, dempe et heftig temperament, gjenopprette ubalanser, løse opp blokkeringer og fjerne seksuell skyldfølelse.

Botswana Agat kommer fra Bobonong-distriktet i Botswana. Det er ikke tillatt å eksportere råstein av Botswana Agat. Myndighetene ønsker å ha kontroll på at alt som eksporteres er slipt i beste kvalitet.

Agat Botswana som polert stein i mystica.no

Da Agat steiner lett lar seg farge opp, skal man alltid være obs på «fake» Agat.
Agat Botswana, som kanskje er den mest varierende steinen av alle agater, har veldig tydelige båndlag»(striper), det har ikke «fake» Botswana. Jo større variasjon, mer «strålende» farger og tydelige båndlag, da har du en ekte Botswana Agat i din hånd.
Uekte Botswana Agat er i tillegg mer transparent. Prisen på Agat Botswana bør være dyrere enn de fleste Agater da den kun kommer fra Botswana og anses som en eksklusiv Agat.
Men Botswana Agat blir faktisk oppvarmet for å få frem «utstrålingen og fargespekteret» En billigere variant er oppfarging, men da blir steinen ikke like pen.

Hvordan ble den til?
For ca.187 millioner år siden skapte vulkaner denne steinen. Flytende lava la seg over gamle Agater og sammen med trykk omformet dem til Agat Botswana

Rolig energi
Steinens tilhørende rolige energi sies å være nyttig for å sentrere seg selv under mekling. Noen sier at det gir deg kjærligheten og styrken du trenger for å se etter svar i stedet for å dvele ved vanskene dine.

Botswana Agat, med sine vakre lag av av brunt, grått, rosa, etc., er en beskyttende og trøstende stein som kan berolige de som er ensomme, såret eller nedstemt. Botswana Agat, som er et styrkende middel, støtter kjærlighet og innprenter styrke.

Våg å tenke stort
Botswana agat anbefales også av eksperter for å få en person til å drømme stort, og se mot de praktiske løsningene i stedet for å skylde på skjebnen og situasjonen. Botswana Agat er en edelsten av muligheter og optimisme, og inspirerer til kreativ manifestasjon, samtidig som den opprettholder rasjonalitet og omtenksomhet til selv små elementer som bringer foretak og prosjekter til virkelighet. En stein for gründere og kommende idrettsstjerner..

Botswana Agat som dråpe anheng. Hull for lærsnor e.l.

Sunset stone
Botswana Agat er en variant av båndkalsedon og tilhører familien av kvarts.
I Botswana kaller folk denne steinen som «Sunset Stone» fordi den beholder sollys og beroliger folk fra ensomme og mørke netter. Tradisjonelt ble det også brukt i fruktbarhetsseremoniene i Afrika ved å oppmuntre til styrke og starten på sunne og sterke avkom.

Hovedchakra: Rot
Hardhet: 6,5-7(vanskelig å lage riper i..)
Mineralklasse: Kalsedon(Kvarts familien)
Farger: Grå, brun, lys grå, med hvite, rosa og blå bånd
Transparent: Fra ugjennomsiktig til litt gjennomsiktig

Tekst er hentet fra Mystica og faglitteratur