Fluoritt Regnbue

Sies å skape forbindelse mellom den fysiske vekst og den spirituelle vekst. Kan hjelpe ved å samle tankene og gi overblikk. Kan styrke og øke kreativitet. Kan gi mot og rasjonalitet, og hjelpe oss med å utrykke det. Ulike grunnstoffer skaper det fantastiske regnbuemønsteret.
Chakra: Alle Nøkkelord: Spiritualitet, kreativitet

Vakre, men skjøre Fluoritt Regnbue

«De fleste som har kjøpt og bruker fluoritt, har rapportert klarere tenkning, bedre mental klarhet og forbedret konsentrasjon etter bruk.»

Basert på sitt navn, synes fluoritt også å fjerne urenheter, bringe dem til overflaten og sørge for balanse og harmoni. Mange liker å bruke fluoritt for å fjerne negativ energi og absorbere negative energier i hjemmet eller arbeidsmiljøet. Fluoritt forsterker den positive energien rundt deg, og derfor er det en flott krystall når den brukes med bekreftelser.
Fluoritt Regnbue er medlem av Halides-familien. Som navnet antyder, kommer den i en regnbue av farger, men den kan også ha inklusjoner av Pyritt inni.
Fluoritt Regnbue er et vakkert, fengslende mineral som ikke bare blir verdsatt av de som har en naturlig tilhørighet og interesse for krystaller, men også de som ikke har erfaring eller kunnskap om krystaller i det hele tatt. Ettersom Fluoritt Regnbue kommer i så mange vakre former og fargevariasjoner, er det et nesten essensielt verktøy i enhvers healing kit bag.

De helbredende egenskapene til Fluoritt Regnbue resonerer dypt med alle chakraer, hovedsakelig på grunn av fargevariasjonen. Å balansere hvert chakra er viktig for å forbedre bevisstheten og den generelle helsen. Det store utvalget av bruksområder og fordeler gjør dette til den ideelle steinen for chakra og åndelig helbredelse.

Fluoritt er mineralformen av kalsiumfluorid (det er sammensatt av elementene kalsium og fluor CaF2). Dette mineralet måler 4 på Mohs-skalaen, og er ganske mykt og skjørt. Den blir lett ripete, en kniv vil enkelt lage riper i steinen.

Fluoritt Regnbue kommer i et bredt spekter av farger og har følgelig blitt kalt «det mest fargerike mineralet i verden». Hver regnbuefarge i forskjellige nyanser er representert av fluoritt, sammen med hvite, svarte og klare krystaller. De vanligste fargene er lilla, blå, grønn, gul eller fargeløs.

Fluoritt Regnbue kan finnes mange steder over hele verden, inkludert store gruver i Brasil, Mexico og USA.

Det er ofte funnet i metalliske hydrotermiske avsetninger assosiert med bly, sølv, galena, sfaleritt, kobolt og andre økonomiske mineraler. Den forekommer også i hulrom av pegmatitter, i områder med varme kilder og i sedimentære bergarter, først og fremst kalksteiner som har blitt gjennomsyret av vandig fluor. I industrien kalles Fluoritt for Fluorspar.

FALSK ELLER EKTE?
Falsk fluoritt er for det meste representert av glass eller plast. Falsk fluoritt laget av glass kan ha bobler og lyser ikke under UV-lys. Er din Fluoritt uten riper? Da anbefaler vi deg å sjekke den under et UV-lys. En ekte fluoritt har stort sett riper på overflaten.
Man kan enkelt ripe opp ekte fluoritt med en kvartsstein, glass eller en kniv.

HISTORIE
I det gamle Roma var fluoritt en av de mest verdsatte krystallene til Cæsarene på grunn av dens komplekse design. Historiske dokumenter viser at keiser Nero betalte for en fluorittkopp, som ville ha kostet $300 000 i dagens dollar.

Tekst er hentet fra Mystica.no og faglitteratur.