Tigerøye

Energistenen.. I noen kulturer tror man Tigerøye beskytter oss mot det «onde øyet».

Tigerøye er en skimrende edelsten som vanligvis er en metamorfisk stein med en gylden til rødbrun farge og en silkeaktig glans. Som medlemmer av kvartsgruppen, får Tigerøye og det tilhørende blåfargede Falkøye, deres silkeaktig, glansete utseende fra den parallelle sammeNvekst av kvartskrystaller og forandrede amfibolfibre som for det meste har blitt til limonitt.

Andre former av Tigerøye
Tigerjern er en forandret sten som hovedsakelig består av tigerøye, rød jaspis og svart hematitt. De bølgende, kontrastfargene i farge og glans gjør det til et attraktivt motiv, og det brukes hovedsakelig til smykkefremstilling og ornament. Tigerjern er et populært ornamental materiale som brukes i en rekke applikasjoner, fra perler til knivhåndtak. Tigerjern blir mest utvinnet i Sør-Afrika og Vest-Australia.

METAFYSISKE OG HEALING EGENSKAPER
Tigerøye er en kvarts blandet med jernforbindelser, som gir den karakteristiske stripete effekten. Tigerøyet har en sterk forbindelse med solen og solar plexus. Stenen er oppvarming, oppløftende og «brenner» negativ påvirkning. Det revitaliserer og får deg til å føle deg mer energisk.
Kan være god til å samle spredt og detaljert informasjon. Hevdes å være god for øye og halslidelser. Kan være god mot stress, usikkerhet og humørsvingninger.

Chakra: Solar plexus-Hara

Forekomster
Vanlige forekomster av tigerøye finner man i Australia, Burma, India, Namibia, Sør-Afrika, USA, Brasil, Canada, Kina, Korea og Spania.

tigerøye rød hematitt trommel sten krystall kvarts mineral egenskap kjøpe hvor nær deg drammen mystica healing
Varmebehandlet Tigerøye i mystica.no

Behandling
Tigerøye er vanligvis gitt en cabochon kutt(konveks kutt) for best å vise deres skimmer. Røde steiner er utviklet av milde varmebehandlinger. Mørke steiner blir kunstig lettet for å forbedre fargene ved hjelp av salpetersyrebehandling.
Honningfargede steiner har blitt brukt til å etterligne den mer verdifulle stenen Cats Eye Chrysoberyl (cymofan), men den generelle effekten er ofte overbevisende. Kunstig fiberoptisk glass er en vanlig etterligning av tigerøyet, og produseres i et bredt spekter av farger.

tigerøye armbånd smykke krystall stensmykke mineral betydning healing chakra kjøpe nær deg
Armbånd i Tigerøye. Mystica.no

Mohs Skala(Hardhet): 5,5-6

Tekst er hentet fra Mystica og Wikipedia