Kan Krystaller være mer enn bare en stein?

Vi opplever at bloggere, motebransjen, gaveforretninger og t.o.m. frisørsalonger trykker krystaller til sitt hjerte og kundene kjøper gladelig. Den vitenskapelige delen av Norge fnyser av det dusteriet og viser til at det ikke finnes noe vitenskapelig dokumentasjon på at krystaller hjelper oss på noen måte. Placebo kaller dem det.

I en artikkel på nettet leser vi et fint innlegg om at i denne digitale verden og en stadig lengre vei til naturen, trenger mennesker ubevisst mer kontakt med den fysiske jorden. Krystaller tar tilbake kontakten med naturen. Folk får rett og slett et savn uten at de forstår det helt selv. Vi er så enig:)

På Mysticas lager i Mjøndalen får vi ofte besøk av kunder og undertegnede opplever stadig at folk blir satt ut av energien på vårt lager..Den rommer jo store mengder med forskjellige steiner og krystaller. Og det er litt underlig, selv for oss, å se besøkende bli «satt ut» av å ta på enkelte krystaller. Noen skjelver, noen rødmer, noen blir bare helt stille.. Noe er det ja, men som sagt, det er ikke vitenskapelig bevist..Så vi får vel bare kalle det en Placebo ting da..Hvis dette fortsetter, vil man garantert se flere innslag, artikler eller lignende fra «seriøse» kilder om at bruk av krystaller til f.eks å få det bedre med selv, er bare humbug. Mulig de har rett, vi kan ikke dokumentere noe, men av tidligere erfaring, så er vi såpass «stygge» til å si at vi bør også være kritiske til de som da går i strupen på dette. Det er da forskere og fremtredende personer innen sitt yrke, som «kan» ha forgreininger til pengesterke industrier. Vi har gjennom media fått oppleve at slike personer…, kan være direkte eller indirekte være støttet av f.eks legemiddelindustrien.. Forskere trenger jo støtte fra slik bransje for i det hele tatt kunne forske..
Dessverre er det ikke en pengesterk bransje som kan finansiere en objektiv forskning på bruk av krystaller.